ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
tourists_akropoli
Πηγή: Shutterstock.

Αυξημένο το ενδιαφέρον των Βέλγων για ελληνικούς προορισμούς το 2020

Ταυτόχρονα, η σημαντική αύξηση των πτήσεων προς την Ελλάδα ενισχύει την αισιοδοξία για διόρθωση της αγοράς μετά την κατάρρευση της συμφωνίας του Thomas Cook Belgium και της Brussels Airlines.

Η θετική πορεία των προκρατήσεων από την βελγική τουριστική αγορά για το 2020, καθώς και το αυξημένο ενδιαφέρον του βελγικού κοινού για ελληνικούς προορισμούς, διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια της 62ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Salon des Vacances», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από τις 6 έως τις 9 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή του ΕΟΤ.

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΕΟΤ, η σημαντική αύξηση των πτήσεων προς την Ελλάδα, με την ολλανδική αεροπορική εταιρεία Transavia (εταιρία χαμηλού κόστους της KLM) να προσθέτει από τις 2 Απριλίου και για πρώτη φορά τρεις νέες πτήσεις την εβδομάδα από τις Βρυξέλλες προς την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, ενισχύει την αισιοδοξία για διόρθωση της αγοράς μετά την κατάρρευση της συμφωνίας του Thomas Cook Belgium και της Brussels Airlines.

Στη φετινή έκθεση «Salon des Vacances» (τιμώμενος προορισμός, του ελληνικού περιπτέρου για το 2020 ήταν τα Χανιά), που θεωρείται ως το βαρόμετρο της τάσης για τη συγκεκριμένη αγορά, έλαβαν μέρος 350 εκθέτες, 800 προορισμοί και 162 εκπρόσωποι ΜΜΕ, ενώ την επισκέφθηκαν περισσότερα από 93.000 άτομα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άννα Καραμανλή στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Καραμανλή: Συνάντηση με διευθυντές Πειραματικών ΣΑΕΚ Τουρισμού

Η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή συναντήθηκε με διευθυντές Πειραματικών ΣΑΕΚ στις 8 Οκτωβρίου για να συζητήσουν θέματα λειτουργίας, στελέχωσης και προετοιμασίας για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Τζιτζικώστα στην Ινδία: νέος διάλογος ΕΕ-Ινδίας για μεταφορές και τουρισμό

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απ. Τζιτζικώστας, επισκέφθηκε το Νέο Δελχί για τη Διάσκεψη Global Gateway, τονίζοντας τη σημασία της βιώσιμης ναυτιλίας και της ενίσχυσης της ΕΕ-Ινδίας μέσω του διαδρόμου IMEC.
Καθεδρικός ναός Αγίου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση των ταξιδιών Κινέζων τουριστών προς τη Ρωσία

Κατά τη φετινή Εθνική Ημέρα της Κίνας, οι Κινέζοι τουρίστες κατέκλυσαν τη Μόσχα, με πολλούς να δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία τους. Το α' εξάμηνο του 2026 οι Κινέζοι αποτέλεσαν πάνω από το 50% των τουριστών στη Ρωσία.
Γιάννης Στουρνάρας συνέδριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Η Ελλάδα παράδειγμα ανάκαμψης με ισχυρή ανάπτυξη και τουρισμό

Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ρυθμό κοντά στο 2%, σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, με τον Γιάννη Στουρνάρα να επισημαίνει τη συμβολή των επενδύσεων, του τουρισμού και της ναυτιλίας.
Ναμσάν Σεούλ φθινόπωρο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα 2026: Οι τουρίστες προτιμούν ποιοτικές εμπειρίες ταξιδιού

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής εβδομάδας από την Εθνική Ημέρα της Κίνας, οι Κινέζοι απολαμβάνουν ταξίδια και διασκέδαση, με περισσότερα οικογενειακά και εμπειρικά ταξίδια, καθώς οι διακοπές συμπίπτουν με τη Γιορτή του Μέσου Φθινοπώρου.
Καθεδρικός Αλέξανδρος Νιέφσκι Σόφια
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 7 εκατ. τουρίστες στη Βουλγαρία από Ιανουάριο έως Σεπτέμβριο

Πάνω από 7 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν τη Βουλγαρία έως τον Σεπτέμβριο, εκ των οποίων 3,5 εκατ. ξένοι. Αυξάνεται το ενδιαφέρον για πολιτιστικό τουρισμό, ενώ σχεδιάζονται ενέργειες για ποιοτική βελτίωση όλο τον χρόνο.