ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
europa 2 celestyal crystal thessaloniki
φωτό: Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) A.E.

Η Θεσσαλονίκη αποκτά 234 νέες θέσεις στάθμευσης στον ΟΛΘ

Ο ΟΛΘ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και άμεσα κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης. Οι νέες θέσεις θα παραδοθούν σταδιακά, οι πρώτες 84 μέχρι τα τέλη Απριλίου και οι υπόλοιπες μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Τη δημιουργία 234 νέων θέσεων στάθμευσης εντός του Λιμένος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. Αθανάσιος Λιάγκος.

Η αντικατάσταση των θέσεων στάθμευσης που θα εκλείψουν στην πλατεία Ελευθερίας μετά την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Πάρκου Μνήμης ήταν μία από τις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις του κ. Αγγελούδη.

Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και άμεσα κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης, στηρίζοντας το Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι νέες θέσεις θα παραδοθούν σταδιακά, οι πρώτες 84 μέχρι τα τέλη Απριλίου και οι υπόλοιπες μέχρι τα τέλη Μαΐου στο χώρο στάθμευσης της Πύλης 6 (Ρ2).

«Ευχαριστώ τη διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. για την άμεση ανταπόκριση. Ήταν μια οργανωμένη προσπάθεια για να βρεθούν οι θέσεις στάθμευσης στην καρδιά της πόλης. Για τη δημιουργία τους δεν αρκούσε μια απλή απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού, αλλά συντονισμένη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τα υπουργεία. Όλες οι απαραίτητες ενέργειες έγιναν μέσα σε ένα μήνα από το υποβληθέν αίτημα, ώστε οι θέσεις αυτές να είναι στην "καρδιά" της πόλης και να μπορέσουν πραγματικά να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες» δήλωσε ο κ. Αγγελούδης, «ανάγκες που ανακύπτουν τόσο από την κατασκευή του Flyover, όσο και από την έναρξη των εργασιών ανάπλασης στην Πλατεία Ελευθερίας τους επόμενους μήνες» συμπλήρωσε.

«Στην ΟΛΘ Α.Ε. ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες όσων ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη. Στηρίζουμε τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την άμεση ανακούφιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης από τις εργασίες κατασκευής του σημαντικού έργου του αυτοκινητοδρόμου flyover και έως την ολοκλήρωσή τους, με την παροχή θέσεων προσωρινής στάθμευσης οχημάτων εντός του Λιμένα.

Συγκεκριμένα, στόχος μας είναι, με προσωρινή τροποποίηση του Parking 2 του λιμένα, να διατεθούν 84 θέσεις έως τα τέλη Απριλίου και επιπλέον 150 θέσεις μέχρι τα τέλη Μαΐου, συνολικά 234. Με ισχυρό αίσθημα ευθύνης στην ΟΛΘ Α.Ε., δρομολογήσαμε άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες υποδομές για τη λειτουργία χώρου στάθμευσης εντός του κέντρου της πόλης, που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης» επεσήμανε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Αθανάσιος Λιάγκος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντεκα κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση του Flyover

Στα άμεσα μέτρα που θα λάβει ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι η λήψη μέτρων εύρυθμης λειτουργίας και κίνησης των δικύκλων και ο τονισμός της οριζόντιας σήμανσης διαβάσεων, αρχικά γύρω από τα σχολεία και τους κεντρικούς οδικούς άξονες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 2024 η σύμβαση για την αναβάθμιση του άξονα Ευζώνων- Χαλάστρας

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Τζιτζικώστα, ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού άξονα το οποίο δεν λειτουργεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν πολλά τροχαία δυστυχήματα.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους και τη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των αναφερόμενων διαδρομών της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.