ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη και ο βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μακρύ Γιαλού

Το νέο Πολυδύναμο Ιατρείο θα στοιχίσει 1 εκατ. ευρώ και αναμένεται να εξυπηρετήσει όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους κατοίκους των γύρω περιοχών με συνολικό πληθυσμό 5.000 μόνιμους κατοίκους.

Το Έργο «Νέο ισόγειο κτίριο Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μακρύ Γιαλού», μετά από απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», και προχωρά η υλοποίησή του.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.005.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, το οποίο μετά από συντονισμένες ενέργειες και με την έγκριση του Υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας.

Οι λεπτομέρειες του έργου και η επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης της ανέγερσης του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μακρύ Γιαλού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Βουλευτή Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Μακρύ Γιαλού αποτελεί ένα έργο ζωτικής σημασίας και θα ανεγερθεί σε οικόπεδο, το οποίο αποτελεί κληροδότημα της οικογένειας Νικολάου Χατζάκη. Αναμένεται να εξυπηρετήσει όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους κατοίκους των γύρω περιοχών με συνολικό πληθυσμό 5.000 μόνιμους κατοίκους, παρέχοντάς τους άμεση πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους.

Σημειώνεται ότι το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –Next Generation EU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

O υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως «είμαι εξαιρετικά ευτυχής που το έφερε η συγκυρία έτσι, ώστε ένα κέντρο υγείας πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία της Κρήτης, το οποίο είχαμε συστήσει πριν από δέκα χρόνια με τον τότε Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, εντάσσεται σήμερα με δικές μας ενέργειες στο Ταμείο Ανάκαμψης, ανακαινίζεται πλήρως και αποκτά πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνουμε την προσφορά μας σε μία τοπική κοινωνία για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας». 

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε ότι «ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολούσε καιρό την τοπική κοινωνία της Κρήτης προχωρά. Ήδη πριν από περίπου 10 χρόνια, επί υπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας είχε συσταθεί σχετικό ΦΕΚ που αφορά τη σύσταση του Πολυδύναμου Ιατρείου του Μακρύ Γιαλού. Κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών με τους αρμόδιους υπουργούς το έργο του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου ξεμπλοκάρει και προχωρά. Το όραμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για ένα σύγχρονο ΕΣΥ δίπλα στον πολίτη, τόσο σε υποδομές, υπηρεσίες όσο και σε προσωπικό γίνεται πραγματικότητα». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 2025 θα μπει σε πλήρη λειτουργία το δίκτυο τηλεϊατρικής στην Ελλάδα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ε. Αγαπηδάκη, σημείωσε πως στο δίκτυο τηλεϊατρικής ενσωματώνονται και μια σειρά από wearable συσκευές και μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 3.500 σημεία κατ' οίκον νοσηλείας
Maskes, Koronoios, FFP2, Corona Virus
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας και η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια με δική τους δαπάνη για το ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προγράμματα ύψους 300 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για πρόληψη Υγείας

Σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο του υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιηθούν πάνω από 20 δράσεις που θα έχουν στόχο να θεμελιωθεί ένα ισχυρό σύστημα δημόσιας υγείας για κάθε πολίτη με ισότιμη πρόσβαση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενεργοποίηση του συστήματος των ηλεκτρονικών ραντεβού στον προσωπικό γιατρό

Στους δύο μήνες εφαρμογής του θεσμού του προσωπικού γιατρού έχουν εγγραφεί στο σύστημα πάνω από 4.200.000 πολίτες άνω των 16 ετών και 3.400 γιατροί, οι 1.200 του ιδιωτικού τομέα οι 2.200 του δημοσίου τομέα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από 1η Αυγούστου οι εγγραφές πολιτών στον προσωπικό γιατρό

Ο θεσμός του Προσωπικού ιατρού είναι μία δωρεάν παροχή σε όλους τους πολίτες οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν Σύμβουλο Υγείας για θέματα αγωγής, πρόληψης διάγνωσης θεραπείας και καθοδήγησης τους σε σοβαρά προβλήματα υγείας, αναφέρει το υπουργείο Υγείας.