ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Τι κατέθεσε στον Άρειο Πάγο για τη Novartis o Γιάννης Στουρνάρας

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας απάντησε στις ερωτήσεις του αντιεισαγγελέα και κατέθεσε κύριο υπόμνημα, συμπληρωματικό υπόμνημα (δικαιοπολιτικό όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος) και μια περίληψη της όλης ιστορίας.

Στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Ζαχαρή που διενεργεί μαζί με το συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή ποινική προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της Novartis, κατέθεσε σήμερα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας αφού απάντησε στις ερωτήσεις του εισαγγελικού λειτουργού, κατέθεσε κύριο υπόμνημα, συμπληρωματικό υπόμνημα (δικαιοπολιτικό όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος) και μια περίληψη της όλης ιστορίας.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Όπως είναι γνωστό ο Γιάννης Στουρνάρας το Μάρτιο του 2018 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο προστατευόμενων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

stournaras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση του ΑΕΠ υψηλότερη του 3% μετά το 2020 προβλέπει ο Γ. Στουρνάρας

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προέβλεψε ρυθμούς ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία που μπορούν να ξεπεράσουν το 3% μετά το 2020.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαζαρίδης: Η υπόθεση Novartis εξελίχθηκε σε πολιτική σκευωρία

Ο κ. Λαζαρίδης τάσσεται κατά της διαιώνισης πολιτικής βεντέτας απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και διαμηνύει ότι «δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την τοξική πρακτική των μαζικών πολιτικών διώξεων και της στοχοποίησης πρώην πρωθυπουργών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Η συνεισφορά της συλλογής έργων της ΤτΕ στον πολιτισμό

Ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε πως η συλλογή έργων της τράπεζας εμπλουτίζεται συνεχώς με δημιουργίες Ελλήνων καλλιτεχνών με στόχο να ενισχύεται η αφήγηση που παρέχει για την ελληνική εικαστική δημιουργία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαλλάσσονται με βούλευμα για δωροδοκίες πρώην στελέχη της Novartis

Την ίδια ώρα ωστόσο γιατροί που ελέγχθηκαν από την Οικονομική Εισαγγελία είναι αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες καθώς φαίνεται να έλαβαν χρήματα για να συνταγογραφούν φάρμακα της εταιρείας.