ΓΔ: 1448.75 0.94% Τζίρος: 68.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:48:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τραγωδία με νεκρό παιδί στη Λέσβο, από ανατροπή βάρκας

Ένα παιδί έχασε τη ζωή, όταν οι επιβαίνοντες σε βάρκα που εισήλθε παρανόμως στα ελληνικά χωρικά ύδατα την ανέτρεψαν. Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε τους υπόλοιπους 47 αλλοδαπούς.

Δραματικό τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης στην οποία προέβη, στις 8.30 το πρωί, το Λιμενικό, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 αλλοδαποί συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή. Όταν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, οι επιβαίνοντες ανέτρεψαν τη βάρκα (πρόκειται για συνήθη τακτική κατά σύσταση των διακινητών προκειμένου να γίνει επιχείρηση διάσωσης, όπως σημειώνεται).

Το Λιμενικό προέβη σε επιχείρηση διάσωσης. Ύστερα από επίπονες προσπάθειες 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα. Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως για έναν μήνα δε θα γίνεται δεκτή καμία αίτηση ασύλου, ως ένα από τα μέτρα αντιμετώπισης της οργανωμένης προσπάθειας παραβίασης των ελληνικών συνόρων τα τελευταία 24ωρα.

Υπολογίζεται ότι τις τελευταίες 24 ώρες στα ελληνικά νησιά έχουν φτάσει τουλάχιστον 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης προσφύγων σε Κύθηρα και Λέσβο

Στα σκάφη που βυθίστηκαν βρισκόντουσαν 135 πρόσφυγες, ενώ ήδη καταγράφονται 16 θύματα και 30 αγνοούμενοι, με το Λιμενικό να συνεχίζει τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης. Τα βέλη του για την ανοχή της Τουρκίας εξαπέλυσε ο υπ. Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση 113% των μεταναστευτικών ροών προς Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας από τις αρχές του έτους έχουν συλληφθεί συνολικά 386 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Στους 219 οι συλληφθέντες του τελευταίου τριμήνου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατατέθηκε το ν/σ για την αυστηροποίηση των διαδικασιών απελάσεων

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιδιώκεται να εξαλειφθούν αρρυθμίες του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, τις οποίες εκμεταλλεύονται πολίτες τρίτων χωρών, ώστε να παραμένουν παρανόμως στη χώρα.