ΓΔ: 2240.63 0.20% Τζίρος: 90.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:40:35
earthquake-larisa-seismos
Φωτο: Shutterstock

Σεισμός 5,3 ρίχτερ σε Ρέθυμνο και Χανιά - Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, δήλωσε στο ΑΠΕ πως υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, «ενημερώθηκα για κάποιες ρωγμές στο δημαρχείο, έστειλα μηχανικό να αξιολογήσει και θα ενημερώσω σχετικά».

Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη όπως είπε στο ΑΠΕ «κουνηθήκαμε αρκετά κάποιοι φοβήθηκαν, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές μόνο για οικιακά σκεύη και ποτήρια που έπεσαν σε κουζίνες και καταστήματα».

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στο Ρέθυμνο Μιχάλης Σαρρής είπε στο ΑΠΕ ότι «δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, γίνονται οι σχετικές επικοινωνίες με χωριά και οικισμούς και αρμόδιους. Νιώσαμε πολύ έντονα το φαινόμενο. Ταρακουνηθήκαμε σοβαρά».

Ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, δήλωσε στο ΑΠΕ πως υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, «ενημερώθηκα για κάποιες ρωγμές στο δημαρχείο, έστειλα μηχανικό να αξιολογήσει και θα ενημερώσω σχετικά». Πάντως άλλες προς το παρόν αναφορές για ζημιές δεν υπάρχουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όχημα Πυροσβεστικής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέθυμνο: Νέο πυροσβεστικό όχημα ενισχύει την πολιτική προστασία

Ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργος Σκορδίλης, επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ εθελοντών και θεσμών στην πολιτική προστασία, με αφορμή τη δωρεά πυροσβεστικού οχήματος, τονίζοντας τη συμβολή της εθελοντικής ομάδας ΕΝΑ.
Ηράκλειο αεροφωτογραφία λιμανιού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηράκλειο: Επαφές Κατσαφάδου για ταχύτερη αποκατάσταση στο Αρκαλοχώρι

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Κώστας Κατσαφάδος επισκέφθηκε το Ηράκλειο για την παρακολούθηση της αποκατάστασης σεισμόπληκτων περιοχών και την προώθηση του νέου πλαισίου κρατικής αρωγής, με έμφαση στο Αρκαλοχώρι.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 4 Ρίχτερ νότια της ανατολικής Κρήτης

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα νότια της ανατολικής Κρήτης, με ασθενή δόνηση 4 Ρίχτερ στις 00:35, 26 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά του Γούδουρα. Έχουν καταγραφεί δεκάδες αισθητοί σεισμοί μετά τον ισχυρό σεισμό 5,7 Ρίχτερ τον Απρίλιο.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στον Γούδουρα Λασιθίου

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 10:21, 402 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της Αθήνας, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 19 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά του Γούδουρα Λασιθίου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 4 Ρίχτερ στον Γουδουρά Λασιθίου σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Σεισμός 4 Ρίχτερ καταγράφηκε σήμερα στις 11:06, 404 χλμ. ΝΝΑ της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο εντοπίζεται 16 χλμ. νότια του Γουδουρά Λασιθίου, στη θαλάσσια περιοχή.