ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της επιδημίας

Στα 73 ανέρχεται πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα με την κυβέρνηση να ανακοινώνει προληπτικά μέτρα μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αυξάνεται ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα που ανέρχεται σε 73 μετά τα επτά νέα κρούσματα όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην επικράτεια ανέρχεται σε 73.

Τα 6 από αυτά τα κρούσματα, όπως ανέφερε, σχετίζονται ήδη με άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα και προέκυψαν μετά από ιχνηλάτηση ενώ ένα δεν έχει σχέση με όσα έχουν ήδη εμφανιστεί και ιχνηλατείται. Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και ανέφερε ότι ο ιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

Όσον αφορά στα μέτρα που ελήφθησαν, σήμερα σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι αυτά στοχεύουν κυρίως στις ευπαθείς ομάδες και είναι τα εξής:

  • Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες.
  • Επίσης για 4 εβδομάδες δεν θα μπορεί να διενεργηθεί κανένα συνέδριο στην επικράτεια.
  • Για 2 εβδομάδες σταματούν οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας ενώ επίσης για 2 εβδομάδες όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς θεατές

Επίσης αποφασίστηκε η προληπτική αναστολή, όπως ήδη ισχύει, της λειτουργίας σχολείων ανά περίπτωση, όταν συνδέονται με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Υπενθυμίζουμε πως τα έκτακτα μέτρα συνεχίσουν να ισχύουν για τους δήμους Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, με τα μέτρα να περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, meth, koronoios, ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλύτερες αμοιβές και προσλήψεις ζητούν οι γιατροί του ΕΣΥ

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ξεκαθαρίζει επίσης ότι είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε συζήτηση για περαιτέρω ενασχόλησή των γιατρών, προκειμένου να συμπληρώσουν τον μισθό τους. Ελλείψεις ειδικευόμενων γιατρών στα νοσοκομεία.
Oikonomou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονόμου: Τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε στην επίταξη ιδιωτών γιατρών

«Υπάρχει ανάγκη από πνευμονολόγους, από παθολόγους, από γενικούς γιατρούς. Ό, τι χρειάζεται για να ενισχύσουμε του ΕΣΥ θα το κάνουμε χωρίς να υπολογίσουμε το οποιοδήποτε κόστος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.