ΓΔ: 1423.35 0.41% Τζίρος: 28.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:29:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Δωρεάν εξ´αποστασεως εκπαίδευσης μέσω του brainy.gr

Η Περιφέρεια Αττική ανακοίνωσε την παροχή υπηρεσίας για τη δυνατότητα παροχής εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου για όσο καιρό παραμένουν κλειστά τα σχολεία λόγω κοροναϊού.

Πρωτοβουλία για τη δυνατότητα παροχής εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης για μαθητές Δημοτικού που φοιτούν στις τάξεις Ε’ και ΣΤ’ , καθώς και για τους μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου ανακοίνωσε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής.

Η παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα γίνεται εντελώς δωρεάν για όσο διάστημα τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά, λόγω του κορονοϊού. Οι μαθητές από όλη την Ελλάδα κι όχι μόνον από την Αττική, θα μπορούν να έχουν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους πρόσβαση στις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες , μέσω του συνδέσμου www. brainy. gr .

Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την ιδιωτική επιχείρηση Brainy JKE, που δραστηριοποιείται στο χώρο της παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών εξ’ αποστάσεως. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα στο χθεσινό δημόσιο κάλεσμα της Περιφέρειας Αττικής προς δημόσιες υπηρεσίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, φορείς εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εταιρείες, καταστήματα, αλλά και σε όσους είναι σε θέση να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες κατ’ οίκον ή εξ αποστάσεως, να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα εθελοντή στο site της Περιφέρειας και στο link http://patt.gov.gr/coronavirus/, που δημιουργήθηκε γι αυτό το σκοπό με στόχο τη διευκόλυνση συγκεκριμένων ομάδων πολιτών, οι οποίοι στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, είναι απαραίτητο να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν στις οικίες τους.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την έναρξη παροχής των εκπαιδευτικών υπηρεσιών δήλωσε : «Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει καινοτόμες πρωτοβουλίες και δημιουργεί συνεργασίες ευθύνης, με στόχο να διασφαλίσουμε αφενός την προστασία της δημόσιας υγείας. Αφετέρου, στη συγκεκριμένη περίπτωση, να δώσουμε τη δυνατότητα στους μαθητές όχι μόνον της Αττικής, αλλά όλης της Ελλάδος, να έχουν πρόσβαση για όσο διάστημα τα σχολεία τους είναι κλειστά, σε υπηρεσίες εκπαίδευσης στο χώρο τους. Εύχομαι πραγματικά να ανταποκριθούν και άλλες επιχειρήσεις σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς που απευθύναμε.

Θέλω επίσης να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση στόχος μας δεν είναι να υποκαταστήσουμε την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Αντίθετα, θέλουμε να λειτουργήσουμε υποστηρικτικά και συμπληρωματικά, σε μια κρίσιμη για τη δημόσια υγεία της χώρας μας συγκυρία».

Πλατφόρμα μάθησης on line

Το brainy.gr αποτελεί μία βραβευμένη online πλατφόρμα μάθησης, ένα σύγχρονο σύστημα – εργαλείο μελέτης σχεδιασμένο από έμπειρους εκπαιδευτικούς, απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε μαθητή ξεχωριστά!

Το brainy.gr περιλαμβάνει τα βασικά μαθήματα των αντίστοιχων τάξεων και τα παιδιά έχουν στη διάθεση τους όλη τη σχολική ύλη των μαθημάτων, σε επίπεδο θεωρίας, ασκήσεων, επαναληπτικών διαδραστικών test καθώς και καθημερινής υποστήριξης για επίλυση αποριών από την εκπαιδευτική ομάδα του brainy.

Χρήσιμα links για περαιτέρω πληροφορίες: https://brainy.grhttps://brainy.gr/ypostiriksi

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική, σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης για πιθανές δυσκολίες που έχουν σημειωθεί σε ορισμένους δήμους θα υπάρξουν τοπικές αποφάσεις από τους δημάρχους. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο λεκανοπέδιο από το κύμα κακοκαιρίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε ο δρόμος για το διευρυμένο Κέντρο Υγείας Ανατολικής Αττικής

Την δέσμευση ποσού ύψους 20 εκατ. ευρώ για την πρώτη φάση του νοσοκομείου στην Αν. Αττική ανακοίνωσε η Περιφέρεια που αναφέρει ότι εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την κατασκευή του έργου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχεδιασμός για ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης στην Αττική

Μέσω του ΠΕΠ 2014-2020 και με προϋπολογισμό περίπου 180 εκατ. ευρώ υλοποιήθηκαν 44 έργα, ενώ σχεδιάζεται η δημιουργία ενός πρότυπου Κέντρου Υγείας στην Αν. Αττική και την κάλυψη των αναγκών σύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων στα νοσοκομεία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ελληνικό ποδήλατο μαθητών που φορτίζει το κινητό μας

Το «Bikecology» του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας είναι ένα προϊόν που εκτός από την τροφοδότηση ηλεκτρικών συσκευών βάζει τους καταναλωτές στο πνεύμα της αθλητικής άσκησης αλλά και της ανακύκλωσης παλιών ποδηλάτων και λοιπών υλικών.