ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Attica-Group.com

Σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ η Αttica Group για το «Blue Star Mύκονος»

Η Αttica Group είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις λιμενικές Αρχές αναφέρει η εταιρεία, μετά τα συμπτώματα ύποπτα για κοροναϊό που εμφάνισε μέλος τού πληρώματος του «Blue Star Mύκονος»

Η Αttica Group είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις λιμενικές Αρχές και θα προβεί σε περαιτέρω ανακοίνωση για κάθε εξέλιξη που αφορά την περίπτωση μέλους του πληρώματος του πλοίου «Blue Star Mύκονος», ο οποίος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κοροναϊό στην Καβάλα, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία.

Σύμφωνα με την Αttica Group o ασθενής αποβιβάστηκε στην Καβάλα και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καβάλας, ενώ το πλοίο με 343 και 77 μέλη πλήρωμα παραμένει στο λιμάνι της Λήμνου μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των νεότερων εξετάσεων του ασθενούς. Επίσης 127 επιβάτες με προορισμό τη Λήμνο που αποβιβάσθηκαν από το πλοίο παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι νεωτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου παραμένει από τις 2 τα ξημερώματα το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Μύκονος», μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κοροναϊό.

Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει χθες βράδυ στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα - Λήμνος - Αγ. Ευστράτιος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου - Καρλόβασι -Φούρνοι - 'Αγ. Κήρυκος -Μύκονος - Σύρος - Πειραιάς. Στις 21.35 ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε ασθενοφόρο για να παραλάβει μέλος του πληρώματος που εμφάνιζε πυρετό. Τελικά το πλοίο αναχώρησε στις 10:30, ενώ ο ασθενής ναυτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του δένοντας στη Λήμνο περίπου στις 2 τα ξημερώματα και προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών. Ο καπετάνιος και ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζήτησε -όταν το πλοίο φτάσει Λήμνο- να μην αποβιβαστεί και επιβιβαστεί κανείς, καθώς ο ναυτικός θεωρείται ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν αποβιβαστεί ήδη κάποιοι επιβάτες.

Οι 127 επιβάτες που έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Λήμνου, έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατά οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Τα αποτελέσματα αναμένονται το μεσημέρι

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Attica Group: Διάκριση για το πρόγραμμα «Πρώτες Βοήθειες» της BLUE STAR FERRIES

Το πρόγραμμα έχει ως αποδέκτες τα απομακρυσμένα -και όχι μόνο- Ελληνικά νησιά του Αιγαίου και περιλαμβάνει σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για τους μόνιμους κατοίκους, τα οποία πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης τις πρώτες μέρες του Απριλίου

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται αυτούς τους μήνες. Δεν είναι παράδοξο ότι συμβαίνει μέσα στον Μάρτιο συνήθως συνοδεύεται με νότιους ανέμους και με αυξημένη θερμοκρασία», δήλωσε ο Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος.