ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ο ΟΑΕΔ κάνει υποχρεωτικά ηλεκτρονικές τις αιτήσεις για παροχές και βεβαιώσεις

Για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο ΟΑΕΔ μετατρέπει όλες τις προαιρετικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες σε υποχρεωτικές.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ο ΟΑΕΔ θέλοντας να μειώσει τον κόσμο που συναλλάσσεται στις υπηρεσίες του, μετατρέπει όλες τις προαιρετικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες σε υποχρεωτικές μέχρι την 31η Μαρτίου.

Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο που έστειλε ο Οργανισμός στις υπηρεσίες του, οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν τις παροχές, και τις βεβαιώσεις μόνο με την υποβολή αίτησης με ηλεκτρονικό τρόπο. Η διαδικασία εγγραφής στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και η αίτηση για το τακτικό επίδομα ανεργίας, θα συνεχίζεται στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) ανά την επικράτεια.

Για τους ανέργους που λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας και έπρεπε να παρουσιαστούν στα ΚΠΑ2, θα μπορούν να δηλώνουν την παρουσία τους με ένα mail στο ΚΠΑ2 της περιοχής τους.

Ο Οργανισμός αναφέρει ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει έγκαιρα όλους τους πολίτες για όλα τα προληπτικά μέτρα, που λαμβάνονται, για την προστασία της δημόσιας υγείας και την απρόσκοπτη άσκηση των δικαιωμάτων τους.

Οι άνεργοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Οργανισμό μέσω του συνδέσμου των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που παρέχονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, οι συναλλασσόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με την υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του ΟΑΕΔ, στον αριθμό 11320.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ergasia-xatzidakis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ποιες περιοχές αφορά

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια επτά μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα προσλήψεων 4.000 ανέργων

Από Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022, ξεκινούν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 4.000 ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω. Τι μισθός προσφέρεται ανά ηλιακή ομάδα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΕΔ: Πότε λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα εργασίας 5.000 ανέργων

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε ξεκινά η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τον ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ διευκρινίζει ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας, κατά το χρονικό διάστημα από τις 4 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί, μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.