ΓΔ: 2275.7 -2.22% Τζίρος: 246.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σήμα Μετρό Θεσσαλονίκης
Σήμα εισόδου Μετρό Θεσσαλονίκης, σαφώς ορατό κάτω από καθαρό ουρανό.

Αγγελούδης: Αυστηροί έλεγχοι για να μην πλήττεται η αξιοπιστία του Μετρό

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε πως ήρθε σε επικοινωνία τόσο με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου όσο και με την εταιρεία που διαχειρίζεται τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης.

«Απαιτείται υπευθυνότητα και κυρίως αξιοπιστία για ένα έργο που οι Θεσσαλονικείς περίμεναν για πάνω από τρεις δεκαετίες. Οι δικαιολογίες έχουν πλέον τελειώσει. Ζητούμε να υπάρξουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις, οι κατάλληλοι έλεγχοι και να μην επαναληφθούν φαινόμενα που πλήττουν όχι μόνο την αξιοπιστία αλλά και την αυτοπεποίθηση των κατοίκων σε ό,τι αφορά την απόκτηση ενός τέτοιου μέσου» δήλωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, αναφερόμενος στην ακινητοποίηση συρμού του Μετρό που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στο σταθμό Φλέμινγκ και στις εικόνες με τους επιβάτες να περπατούν μέσα στις σήραγγες.

Ο δήμαρχος ανέφερε πως ο ίδιος ήρθε σε επικοινωνία τόσο με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου όσο και με την εταιρεία που διαχειρίζεται τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης ζητώντας εξηγήσεις για το συμβάν.

Πρόσθεσε, δε πως «θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η εικόνα με τους επιβάτες να περπατούν στις σήραγγες μετά την πανηγυρική λειτουργία προκαλεί όχι μόνο εύλογες απορίες αλλά και προβληματισμούς».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διέλευση δικύκλων σε πεζόδρομους

Κοινές περιπολίες ξεκινούν ΕΛΑΣ και Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης για να σταματήσει η παράνομη διέλευση δικύκλων σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια με στόχο την ασφάλεια των πεζών και την επιβολή προστίμων στους παραβάτες.
Επιχειρηματίας σε συζήτηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας για μετρό: Την άνοιξη του 2026 στην κυκλοφορία η επέκταση προς Καλαμαριά

Ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Δήμας δήλωσε ότι η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, με πέντε νέους σταθμούς, αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία την άνοιξη του 2026.
Σταθμός μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετρό: Στόχος η επέκταση στην Καλαμαριά πριν το καλοκαίρι του 2026

Ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Ταχιάος είπε ότι οι πέντε σταθμοί της Καλαμαριάς είναι έτοιμοι και στόχος είναι η παράδοση πριν το καλοκαίρι του 2026. Προχωρά παράλληλα η οδός Πόντου ως έργο εθνικής σημασίας, ενώ από τη Δευτέρα επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας λόγω δοκιμών.
Σταθμός μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Από 16/2 κανονικό ωράριο, έναρξη δρομολογίων 05:30

Από 16 Φεβρουαρίου, το Μετρό Θεσσαλονίκης επανέρχεται σε κανονικό ωράριο με έναρξη λειτουργίας στις 05:30 καθημερινά. Το ωράριο λήξης παραμένει στις 23:00 για τους τερματικούς σταθμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Thema Α.Ε.