ΓΔ: 2253.06 -1.14% Τζίρος: 338.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Ψώνια μόνο με γάντια στις λαϊκές αγορές της Αττικής από αύριο

Τα γάντια θα τους το προμηθεύουν δωρεάν μαζί με την σακούλα οι ίδιοι οι πωλητές των λαϊκών αγορών μόλις οι καταναλωτές θα πλησιάζουν στον πάγκο και θα ετοιμάζονται να διαλέξουν τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν.

«Με το γάντι» θα μπορούν να ψωνίζουν από αυτήν την εβδομάδα οι καταναλωτές σε όλες τις λαϊκές αγορές της Αττικής ως ένα ακόμη μέτρο προστασίας τους από τον κορονοϊό.

Τα γάντια θα τους το προμηθεύουν δωρεάν μαζί με την σακούλα οι ίδιοι οι πωλητές των λαϊκών αγορών αμέσως μόλις οι καταναλωτές θα πλησιάζουν στον πάγκο και θα ετοιμάζονται να διαλέξουν τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν.

Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, στο σημερινό (15/03/2020) έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) που συνεδρίασε ώστε να ενισχύσει τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών που επισκέπτονται τις λαϊκές αγορές.

«Δίνουμε αγώνα στις δύσκολες συνθήκες που μας έχει δημιουργήσει η εξάπλωση του κορονοϊού με αποκλειστικό σκοπό την προστασία της υγείας των καταναλωτών και την εξασφάλιση απόλυτης επάρκειας στο σύνολο των προϊόντων στις λαϊκές αγορές» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Μουλιάτος που είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας τόσο με τα υπουργεία  Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Προστασίας του Πολίτη όσο και με την Περιφέρεια Αττικής.

Σε σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας σημειώνεται ότι οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά την ερχόμενη εβδομάδα με υπερεπάρκεια προϊόντων, αλλά και με ειδικές οδηγίες προς το προσωπικό των εταιριών security που τις επιτηρεί, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των καταναλωτών.

Οι ίδιοι οι επαγγελματίες πωλητές έχουν προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα αντισηπτικά για την απολύμανση των πάγκων και των ζυγαριών, χρησιμοποιούν οι ίδιοι γάντια, ενώ από αύριο θα αρχίσουν να τα διαθέτουν και στους καταναλωτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφοι Χαΐτογλου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αφοι Χαΐτογλου: Ρεκόρ εξαγωγών και σχέδια επέκτασης σε νέες αγορές

Με εξαγωγές στο 52,7% του τζίρου και παρουσία σε 59 χώρες, η Αφοι Χαΐτογλου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία επενδύοντας σε ΑΠΕ, αυτοματοποίηση και νέα προϊόντα. Επέκταση σε νέες αγορές το «στοίχημα» του 2026.
Σπύρος Θεοδωρόπουλος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Bespoke: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 70% της 3P SALADS από την Αμβροσία

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι η συναλλαγή καταδεικνύει τη δέσμευση της Bespoke να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στον κλάδο του τροφίμου και να συνεχίσει να αναπτύσσει και να διαθέτει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και υψηλών προδιαγραφών.
Κόκκινο κρέας φιλέτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατασχέθηκαν 4.780 κιλά ακατάλληλο κρέας την Τσικνοπέμπτη στην Αττική

Την Τσικνοπέμπτη τα ελεγκτικά κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής κατάσχεσαν 4.780 κιλά ακατάλληλου κρέατος σε ψυκτική αποθήκη στο Καπανδρίτι. Το κρέας καταστράφηκε, καθώς υπερέβαινε το όριο διατηρησιμότητας.
ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ ΚΑΦΕΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΒΕΚ Βεκράκος: Η κουλτούρα του καφέ και επένδυση 20 εκατ. για νέα μονάδα

Η ΑΒΕΚ Βεκράκος επενδύει 20 εκατ. ευρώ σε νέο εργοστάσιο 9.000 τ.μ. στον Λαγκαδά, ενισχύοντας την παραγωγή, τις εξαγωγές και το brand Qualita Unica, με έμφαση σε ποιότητα και βιωσιμότητα. Τί δηλώνει στο BD ο Χρ. Βεκράκος.
Plithorismos, Inflation, Times, Prices
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στοπ στο ανοδικό σερί του πληθωρισμού τον Ιανουάριο, επιβράδυνση στο 2,5%

Παρά τις ισχυρές ανατιμήσεις που έχουν σημειωθεί στα τρόφιμα σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο επιβράδυνε στο 2,5% βάζοντας τέλος στο ανοδικό σερί των τελευταίων τριών μηνών.