ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 93.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:14:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ζητούν παράταση της προθεσμίας για την υπαγωγή στις 120 δόσεις

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων ζητάει με επιστολή τόσο το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελέυθερων Επαγγελματιών.

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων έως τις 31 Δεκεμβρίου, ζητά, με επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, και το Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Το αίτημα αυτό προκύπτει μετά από την αγωνία, που εκφράζουν λογιστές - φοροτεχνικοί και φορολογούμενοι προς το ΟΕΕ τις τελευταίες ημέρες ότι ο υπολειπόμενος χρόνος δεν επαρκεί για την υπαγωγή των οφειλετών στη ρύθμιση και ειδικά των νομικών προσώπων, που πρόσφατα έχουν ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, αφού μεσολαβούν μόλις δύο εβδομάδες από τη θέση σε πλήρη λειτουργία της πλατφόρμας για όλους τους οφειλέτες (16 Σεπτεμβρίου) και της ισχύουσας προθεσμίας (30 Σεπτεμβρίου).

Δεδομένων, λοιπόν, των σημαντικών ευεργετημάτων της νέας ρύθμισης (χαμηλά μηνιαία ποσά, μειωμένο ετήσιο επιτόκιο, κατάργηση εισοδηματικών κριτηρίων, διακοπή  κατασχέσεων, ξεμπλοκάρισμα τραπεζικών λογαριασμών), είναι αναγκαία η παράταση της προθεσμίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να μη χαθούν αυτά τα οφέλη, επισημαίνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Παράλληλα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελέυθερων Επαγγελματιών εκφράζει μέσω επιστολής στους αρμόδιους υπουργούς και φορείς, την θέση πως πρέπει να παραταθεί η προθεσμία καθώς «μια σειρά ειδικών θεμάτων και λεπτομερειών εμπόδισε για μεγάλο χρονικό διάστημα τους ενδιαφερόμενους να κάνουν χρήση των διατάξεων του ως άνω νόμου» και σημειώνει πως θεωρούν «απαραίτητη την παράταση της ως άνω προθεσμίας για εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να δοθεί πραγματικά η ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους καθώς και στο Δημόσιο να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στη δύσκολη αυτή περίοδο».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς «κλειδώνει» η ρύθμιση οφειλών σε ταμεία σε 120 δόσεις

Με την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ, την επαλήθευση των στοιχείων ασφαλισμένου/συνταξιούχου και την υποβολή αιτήματος προσδιορισμού οφειλών κατοχυρώνεται το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

120 δόσεις: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για όσους είχαν ενταχθεί στη παλιά ρύθμιση

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για την ένταξη στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων και για όσους είχαν ενταχθεί στην αρχική μορφή της. Διαβάστε αναλυτικά ποιες είναι οι νέες δυνατότητες που προσφέρονται στη διάθεση των οφειλετών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελευταία ημέρα για 120 δόσεις, ρυθμίστηκαν οφειλές 3,85 δισ.

Ρίχνει αυλαία η πλατφόρμα για υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων μετά και την παράταση που έδωσε η κυβέρνηση με περίπου 310.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα να έχουν ρυθμίσει οφειλές που υπερβαίνουν τα 3,85 δισ. ευρώ.