ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Περιορισμοί στις λαϊκές αγορές, θα πωλούνται μόνο χαρτικά και τρόφιμα

«Aφαιρούμε όλα τα είδη τα βιομηχανικά, τα πλαστικά, τα ρούχα. Ό,τι δεν έχει σχέση με φαγητό φεύγει, εκτός από τα χαρτικά. Παραμένουν τα χαρτικά και όλα τα τρόφιμα», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Θα απαγορευθεί προσωρινά στις λαϊκές αγορές, η διάθεση προϊόντων τα οποία δεν σχετίζονται με τροφές.

«Προς το παρόν αφαιρούμε όλα τα είδη τα βιομηχανικά, τα πλαστικά, τα ρούχα. Ό,τι δεν έχει σχέση με φαγητό φεύγει, εκτός από τα χαρτικά. Παραμένουν τα χαρτικά και όλα τα τρόφιμα. Όλα τα υπόλοιπα δεν θα πωλούνται στις λαϊκές αγορές -ρούχα, εσώρουχα κ.ά», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον Θέμα 104,6.

«Μίλησα και με τον πρόεδρο των λαϊκών αγορών και του είπα ότι πρέπει οπωσδήποτε τώρα, με τη μείωση αυτή, να απομακρύνει και τους πάγκους ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε να υπάρχει μεγάλη απόσταση για να μην πλησιάζει ο ένας με τον άλλο», τόνισε, επίσης ο υφυπουργός.

Αναμένεται η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις λαϊκές αγορές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τις 5 Ιουλίου και μέχρι τέλος Αυγούστου οι θερινές εκπτώσεις

Εντός της ημέρας αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων που ξεκινούν τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 7.500 κλήσεις στη γραμμή 1520 για την προστασία καταναλωτών

Για τη λειτουργία της γραμμής 1520, λειτουργούν δύο βάρδιες υπαλλήλων, διάρκειας τριών (3) ωρών ημερησίως έκαστη, με ταυτόχρονη φυσική παρουσία τουλάχιστον δύο (2) υπαλλήλων στο τηλεφωνικό κέντρο.
Supermarket
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταναλωτικές οργανώσεις αντιδρούν στην κερδοσκοπία των πολυεθνικών

Το ΙΝΚΑ και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας μποϊκοτάρουν και ζητούν να γνωστοποιηθούν τα προϊόντα της αθέμιτης κερδοφορίας των δυο πολυεθνικών εταιρειών στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο.
Skrekas-Kostas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Στο επίκεντρο ελέγχων πέντε ακόμη πολυεθνικοί όμιλοι

Ο υπουργός Ανάπτυξης έστειλε αυστηρό μήνυμα πως θα συνεχιστούν οι έλεγχοι και η επιβολή προστίμων. Υπογράμμισε ότι κάθε μέρα προστρέχουν όλες οι εταιρείες και στέλνουν τιμοκαταλόγους μειωμένους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιβολή πλαφόν στις τιμές πώλησης εμφιαλωμένου νερού στη Θεσσαλία

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης οι ανώτατες τιμές θα ισχύουν έως τις 31 Οκτωβρίου ενώ σε περίπτωση παράβασης το πρόστιμο θα ξεκινάει από 5.000 ευρώ και θα φτάνει έως και το 1 εκατ. ευρώ.