ΓΔ: 2006.93 -0.86% Τζίρος: 260.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:26
Αντικείμενα ταξιδιού
Είδη ταξιδιού πάνω σε χάρτη με καπέλο, φωτογραφική και αξεσουάρ.

Ελλάδα και Περιφέρεια Σαγκάης ενισχύουν την τουριστική τους συνεργασία

Η καθιέρωση απευθείας πτήσεων Σανγκάη-Αθήνα από την εταιρεία Juneyao Air, έφερε στην ελληνική πρωτεύουσα πάνω από 50.000 Κινέζους.

Η περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Περιφέρειας της Σαγκάης ήταν το αντικείμενο δείπνου εργασίας του γ.γ. του ΕΟΤ, Ανδρέα Φιορεντίνου και κινεζικής αντιπροσωπείας, που πραγματοποιήθηκε χθες (Πέμπτη 23.1) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τιμώμενο πρόσωπο τον δήμαρχο της κινεζικής πόλης, Gong Zheng.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κύριος Φιορεντίνος ανέπτυξε στην κινεζική αντιπροσωπεία την προοπτική που ανοίγεται μεταξύ των δύο πλευρών, ιδιαίτερα μετά την καθιέρωση απευθείας πτήσεων Σανγκάη-Αθήνα από την εταιρεία Juneyao Air, που έφερε στην ελληνική πρωτεύουσα πάνω από 50.000 Κινέζους. Όπως επισήμανε ο γ.γ. ΕΟΤ, το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε μέσα από ένα πρόγραμμα τεσσάρων εβδομαδιαίων πτήσεων από τον Απρίλιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, με προοπτική αύξησής τους για το 2025.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης από ελληνικής πλευράς η διευθύντρια Επικοινωνίας & Marketing του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννα Παπαδοπούλου, και ο πρόεδρος της FEDHATTA, Χρύσανθος Τσιλίδης, και από κινεζικής ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Fang Qiu, η γραμματέας της Πρεσβείας, Li Ying και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της αεροπορικής εταιρείας Juneyao Air, Wang Junjin.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑλόννησοΑςλ όννηνσηίσ οθςέ αλιμάνι θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Αλόννησος κερδίζει διεθνή αναγνώριση για την αυθεντικότητα και τη γαλήνη της

Η αυθεντική και ήρεμη Αλόννησος ξεχωρίζει στον βρετανικό Τύπο, με εφημερίδες όπως ο Guardian και The Sun να τη συστήνουν για χαλαρωτικές διακοπές, λόγω της φύσης, του θαλάσσιου πάρκου και των μοναδικών εμπειριών της.
Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκιουλέκας: Νέες προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας στο Βελιγράδι

Νέες προοπτικές συνεργασίας σε επιχειρηματικότητα, αυτοδιοίκηση και εκπαίδευση διανοίγονται Βόρεια Ελλάδα και Σερβία, όπως τόνισε ο υφυπουργός Κ. Γκιουλέκας στη διμερή συνάντηση στο Βελιγράδι με στήριξη υπουργείων και φορέων.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Η κρίση στη Μέση Ανατολή δεν επηρεάζει τον ελληνικό τουρισμό

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει ασφαλής και αξιόπιστη εν μέσω αβεβαιότητας. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις δεν έχουν επηρεάσει τον τουρισμό, εκτός από ορισμένες ακυρώσεις από Ισραήλ λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα ΣΟΚΕΕ-ALCO: Η συμβολή του εκθεσιακού κλάδου στην οικονομία

Νέα έρευνα του ΣΟΚΕΕ και της ALCO αναδεικνύει τη συνεισφορά των εκθέσεων στην οικονομία και στον τουρισμό, με 895.000 επισκέπτες ετησίως στην Ελλάδα και σημαντική διεθνή συμμετοχή εκθετών και επισκεπτών.