ΓΔ: 2258.55 1.74% Τζίρος: 215.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:57:37
Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για τα Τέμπη στο κέντρο Θεσσαλονίκης από αέρος.

ΕΛΑΣ: Περίπου 30.000 άτομα στη συγκέντρωση για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πως περίπου 30.000 άτομα συμμετείχαν στη διαμαρτυρία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Περίπου 30.000 άτομα πήραν μέρος στη συγκέντρωση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένταση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Αγίων Πάντων και Μαργαροπούλου, στην οδό Εγνατία, ενώ ομάδα ατόμων πραγματοποίησε επίθεση με ρίψεις πετρών και μαρμάρων προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο ύψος του Ιερού Ναού Παναγίας Δέξιας.

Προσήχθησαν 23 άτομα τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Μεσημβρινές ώρες σήμερα (26-01-2025) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου 30.000 ατόμων με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στην περιοχή των Τεμπών.

Κατά τη διάρκεια πορείας που ακολούθησε, 30 περίπου άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, στη συμβολή των οδών Αγίων Πάντων με Μαργαροπούλου, αποκόπηκαν από το πλήθος και εξαπέλυσαν σφοδρές επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων, με ρίψη αντικειμένων και μολότοφ, οι οποίοι έκαναν αναγκαία χρήση ενδεδειγμένων μέσων και τακτικών.

Στη συνέχεια, στην οδό Ιασωνίδου, ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά, αποκόπηκε από το πλήθος και εξαπέλυσε επίθεση με πέτρες και μάρμαρα σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια κίνησης της προαναφερόμενης πορείας προς την Πλατεία Καμάρας, άγνωστα άτομα, προκειμένου να δυσχεραίνουν τις ενέργειες των αστυνομικών, τοποθετούσαν κάδους απορριμμάτων στη μέση της οδού, ενώ έθεσαν φωτιά σε δύο εξ’ αυτών.

Τέλος, ομάδα ατόμων πραγματοποίησε επίθεση με ρίψεις πετρών και μαρμάρων προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο ύψος του Ιερού Ναού Παναγίας Δέξιας.

Κατά την εκδήλωση των αστυνομικών μέτρων πραγματοποιήθηκαν 23 προσαγωγές ατόμων»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 14χρονου για γκράφιτι σε πλατεία του Ωραιοκάστρου

Ένας 14χρονος συνελήφθη στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης επειδή έκανε γκράφιτι σε τοίχο πλατείας με άλλους, σύμφωνα με την Αστυνομία. Σε βάρος του ανήλικου σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 20χρονος συνελήφθη για απόπειρα ληστείας σε ξάδελφό του

Στη Θεσσαλονίκη, 20χρονος συνελήφθη για απόπειρα ληστείας σε βάρος του 35χρονου ξαδέλφου του, με τη βοήθεια πέντε ατόμων. Το θύμα τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικογραφία κατά 34χρονου για φθορές σε κτίριο ασφαλιστικής στη Θεσσαλονίκη

Δικογραφία σχηματίστηκε για 34χρονο από τη Δίωξη Θεσσαλονίκης, μετά από έρευνα για εμπλοκή του σε φθορές και ρίψη έντυπου υλικού σε ασφαλιστική εταιρεία, το Δεκέμβριο 2024, ως μέλος συμμορίας.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός συνελήφθη στην Περιφερειακή με 209 χλμ/ώρα

30χρονος οδηγός συνελήφθη στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, καθώς εντοπίστηκε να κινείται με 209 χλμ/ώρα, σε όριο 80. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη αλλοδαπού στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών και κατασχέσεις

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών. Στην κατοχή και το σπίτι του βρέθηκαν κάνναβη, κοκαΐνη, κινητό και μικρό χρηματικό ποσό. Η σύλληψη έγινε μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τραυματισμοί και προσαγωγές σε εκδήλωση ποντιακής μουσικής

Επεισόδιο με τραυματισμούς σημειώθηκε σε γλέντι με ποντιακή μουσική στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης μετά από λεκτικό διαπληκτισμό νεαρών, που εξελίχθηκε σε συμπλοκή με δεκάδες άτομα. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.