ΓΔ: 2275.7 -2.22% Τζίρος: 246.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λαϊκή αγορά φρούτα
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι στις λαϊκές αγορές

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την κατάθεση των δικαιολογητικών αναπλήρωσης έχει ήδη παρέλθει, οπότε οι πωλητές πρέπει να συμμορφωθούν με τις ισχύουσες διατάξεις, ώστε να αποφευχθούν κυρώσεις.

Η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών ενημερώνει τους πωλητές, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι, σύμφωνα με επιστολή που έλαβε από τον νέο φορέα διαχείρισης των λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Αττικής, ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή του ν. 4849/2021 (άρθρο 62) και του Κανονισμού Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών (άρθρο 11).

Ιδιαίτερη προσοχή εφιστάται:

  • Στα μέτρα των πάγκων, καθώς έχουν ενταθεί οι διαμαρτυρίες για αθέμιτο ανταγωνισμό.
  • Στην αυτοπρόσωπη παρουσία των πωλητών, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την κατάθεση των δικαιολογητικών αναπλήρωσης έχει ήδη παρέλθει, οπότε οι πωλητές πρέπει να συμμορφωθούν με τις ισχύουσες διατάξεις, ώστε να αποφευχθούν κυρώσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

διάδρομος σούπερ μάρκετ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν στις αρχές Μαρτίου έλεγχοι για παραπλανητικές εκπτώσεις και προσφορές

Ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας που αφορά τις παραπλανητικές εκπτώσεις και προσφορές θα παρουσιαστεί στις 6 Μαρτίου. Θα ακολουθήσει δεκαήμερο ενημέρωσης και εξοικείωσης της αγοράς.
Δόμνα Μιχαηλίδου ομιλία υπουργών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Πλήρεις έλεγχοι όταν προκύπτουν ενδείξεις στον ΟΠΕΚΑ

Η υπουργός Δ. Μιχαηλίδου αποκάλυψε ότι έλεγχοι στον ΟΠΕΚΑ το 2023 ανέδειξαν 80 φακέλους με παρανομίες και κακοδιαχείριση, που συνδέονται κυρίως με δύο υπαλλήλους. Η Πολιτεία παρεμβαίνει άμεσα για να εντοπίσει τέτοιες πρακτικές.
Σωκράτης Φάμελλος συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Κυβέρνηση με καθεστώς διαφθοράς και εξαπάτησης

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε ανησυχία για την επιβίωση της ελληνικής περιφέρειας, τονίζοντας τα κλειστά μαγαζιά, τα οικονομικά προβλήματα αγροτών και συνταξιούχων στην Αιτωλοακαρνανία, καλώντας σε στήριξη της τοπικής οικονομίας.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη για παράνομη διέλευση δικύκλων σε πεζόδρομους

Κοινές περιπολίες ξεκινούν ΕΛΑΣ και Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης για να σταματήσει η παράνομη διέλευση δικύκλων σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια με στόχο την ασφάλεια των πεζών και την επιβολή προστίμων στους παραβάτες.