ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Να αυξηθούν οι έλεγχοι για την πάταξη της αισχροκέρδειας

Ο περιφερειάρχης Αττικής ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στα καταστήματα τροφίμων με στόχο να προστατευτούν οι καταναλωτές από φαινόμενα αισχροκέρδιας.

Εντατικούς ελέγχους στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις διανομής, παρασκευής και πώλησης τροφίμων με στόχο την προστασία των καταναλωτών, ζητά από τις αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας με επιστολή του, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Την ενίσχυση της επιτήρησης στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ζητά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και ο ΕΦΕΤ, με στόχο να ενισχυθεί το δίχτυ προστασίας των καταναλωτών. Ο περιφερειάρχης, στη επιστολή του προς τα κλιμάκια ελέγχου, τα καλεί να εστιάσουν στις κατηγορίες εκείνες που παρατηρείται αυξημένη διακίνηση τροφίμων λόγω της συγκυρίας (επιχειρήσεις μαζικής εστίασης με διανομή «take away», «delivery», επιχειρήσεις λιανικής πώλησης τροφίμων κ.λ.π.) και να αφορούν στην ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων, τόσο κατά τη διάθεσή στους καταναλωτές, όσο και στα προηγούμενα στάδιά τους.

Επίσης αφού κάνει αναφορά στην προσαρμογή της λειτουργίας των Υπηρεσιών που επέβαλε η παρούσα κατάσταση, με τα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, σημειώνει ότι η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. «Όπως έχουμε δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση, θα κρατήσουμε με κάθε τρόπο ανοικτές κρίσιμες υπηρεσίες «πρώτης γραμμής», που σχετίζονται με την καθαριότητα και τις απολυμάνσεις, τη δημόσια υγεία, τους υγειονομικούς ελέγχους, τους ελέγχους για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την προστασία του καταναλωτικού κοινού από φαινόμενα αισχροκέρδειας», επισημαίνει.

Κλείνοντας την επιστολή, καλεί τις υπηρεσίες, με την ολοκλήρωση των ελέγχων, να κοινοποιήσουν τα αποτελέσματά τους (αριθμός ελέγχων ανά κατηγορία επιχείρησης/δραστηριότητας, διαπιστωθείσες παραβάσεις, επιβληθείσες διοικητικές ποινές), συγκεντρωτικά ανά γενική διεύθυνση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

super market-trofima-ielka-prosfores-xristougenna
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ομοπονδία Καταναλωτών καλεί τους πολίτες σε μποικοτάζ των γαλακτοκομικών

Η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη μείωση της ποσότητας στις συσκευασίες και ζητά από τους πολίτες να μην αγοράσουν γαλακτοκομικά προϊόντα μεταξύ 13 και 20 Φεβρουαρίου.
Trofima, Super Market, laxanika, lahanika
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα προτιμούν οι καταναλωτές

Και στις τρεις χώρες (Ελλάδα, Μάλτα και Γαλλία) οι καταναλωτές όταν αγοράζουν προϊόντα διατροφής, δίνουν ιδιαίτερα βαρύτητα στη «φυσικότητα» των τροφίμων, καθώς τα θεωρούν πιο υγιεινά.
Synigoros Katanaloti, Lefteris Zagoritis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνήγορος του Καταναλωτή: 16.721 αναφορές για την επίλυση διαφορών

«Οι σημαντικότερες αυξητικές τάσεις το 2023 καταγράφονται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, κυρίως του ηλεκτρονικού, όπου υπάρχει σχεδόν διπλασιασμός των αναφορών» τόνισε ο Λευτέρης Ζαγορίτης.
businessdaily-Thalassina-Sarakosti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μειωμένες κατά 1-2 ευρώ οι τιμές στα θαλασσινά για την Καθαρά Δευτέρα

Ο πρόεδρος της Ιχθυαγοράς Βαρβακείου, Β. Σίμος τόνισε «θα φτιάξουμε το καλάθι της Σαρακοστής, αλλά έτσι κι αλλιώς υπάρχει καλάθι 6-7 προϊόντων με θαλασσινά που έχουν μείωση της τάξης 1-2 ευρώ».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινάει αύριο το Καλάθι της Σαρακοστής με χαλβά και θαλασσινά

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα κατεψυγμένα θαλασσινά βρίσκονται περίπου 4% φθηνότερα από ό,τι ήταν την ίδια εποχή» ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος .