ΓΔ: 802.6 1.29% Τζίρος: 72.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Να αυξηθούν οι έλεγχοι για την πάταξη της αισχροκέρδειας

Ο περιφερειάρχης Αττικής ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στα καταστήματα τροφίμων με στόχο να προστατευτούν οι καταναλωτές από φαινόμενα αισχροκέρδιας.

Εντατικούς ελέγχους στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις διανομής, παρασκευής και πώλησης τροφίμων με στόχο την προστασία των καταναλωτών, ζητά από τις αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας με επιστολή του, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Την ενίσχυση της επιτήρησης στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ζητά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και ο ΕΦΕΤ, με στόχο να ενισχυθεί το δίχτυ προστασίας των καταναλωτών. Ο περιφερειάρχης, στη επιστολή του προς τα κλιμάκια ελέγχου, τα καλεί να εστιάσουν στις κατηγορίες εκείνες που παρατηρείται αυξημένη διακίνηση τροφίμων λόγω της συγκυρίας (επιχειρήσεις μαζικής εστίασης με διανομή «take away», «delivery», επιχειρήσεις λιανικής πώλησης τροφίμων κ.λ.π.) και να αφορούν στην ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων, τόσο κατά τη διάθεσή στους καταναλωτές, όσο και στα προηγούμενα στάδιά τους.

Επίσης αφού κάνει αναφορά στην προσαρμογή της λειτουργίας των Υπηρεσιών που επέβαλε η παρούσα κατάσταση, με τα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, σημειώνει ότι η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. «Όπως έχουμε δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση, θα κρατήσουμε με κάθε τρόπο ανοικτές κρίσιμες υπηρεσίες «πρώτης γραμμής», που σχετίζονται με την καθαριότητα και τις απολυμάνσεις, τη δημόσια υγεία, τους υγειονομικούς ελέγχους, τους ελέγχους για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την προστασία του καταναλωτικού κοινού από φαινόμενα αισχροκέρδειας», επισημαίνει.

Κλείνοντας την επιστολή, καλεί τις υπηρεσίες, με την ολοκλήρωση των ελέγχων, να κοινοποιήσουν τα αποτελέσματά τους (αριθμός ελέγχων ανά κατηγορία επιχείρησης/δραστηριότητας, διαπιστωθείσες παραβάσεις, επιβληθείσες διοικητικές ποινές), συγκεντρωτικά ανά γενική διεύθυνση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ο γαστρονομικός τουρισμός για τη Θεσσαλονίκη

Κόμβο γαστρονομικού τουρισμού για όλη την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης αλλά ακόμη και της ανατολικής Μεσογείου μπορεί να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη, σημείωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.
meteorisimo
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκοσμίως γνωστή η τρικαλινή γαστρονομία με το brandname Meteorisimo

Η τοπική γαστρονομία απέκτησε το δικό της brand name, μέσω του οποίου διασυνδέεται ο γαστρονομικός πολιτισμός με τα τοπικά προϊόντα και τη σύγχρονη γαστρονομία, συμβάλλοντας στη δημιουργία της νέας γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής.