ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λογότυπο ΔΥΠΑ
Φώτο: ΔΥΠΑ

Συνολικά 200 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν ήδη στον Έβρο, μέσω της ΔΥΠΑ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τον Νοέμβριο του 2024, η ΔΥΠΑ υλοποίησε τρεις νέες δράσεις για την ενίσχυση της αγοράς εργασίας στον Έβρο, συνολικού προϋπολογισμού 18,5 εκατ. ευρώ.

Συνολικά 200 άνεργοι έχουν ήδη προσληφθεί σε νέες θέσεις εργασίας, μέσω του νέου προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την επιδότηση της απασχόλησης στον Έβρο. Συγκεκριμένα, 85 προσλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, 58 στον Δήμο Ορεστιάδας, 31 στον Δήμο Διδυμοτείχου και 26 στον Δήμο Σουφλίου.

Επιπλέον, 100 άνεργοι στον Έβρο έχουν υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης, για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και η ΔΥΠΑ επεξεργάζεται τις αιτήσεις, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι αξιολογήσεις έως τις 15 Φεβρουαρίου 2025.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τον Νοέμβριο του 2024, η ΔΥΠΑ υλοποίησε τρεις νέες δράσεις για την ενίσχυση της αγοράς εργασίας στον Έβρο, συνολικού προϋπολογισμού 18,5 εκατ. ευρώ, που είναι οι εξής:

Πρόγραμμα δημιουργίας 600 νέων θέσεων εργασίας

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 600 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων όλων των ηλικιών. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 75% του μισθού και των εισφορών (έως τα 1.250 ευρώ μηνιαία) για διάστημα έως 18 μήνες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 13.800.000 ευρώ.

Πρόγραμμα δημιουργίας 200 νέων επιχειρήσεων από ανέργους

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων επιχειρήσεων από 200 ανέργους όλων των ηλικιών, με συνολική επιδότηση 14.800 ευρώ ανά επιχείρηση για 12 μήνες. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 2.960.000 ευρώ.

Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 200 νέων ανέργων σε δράσεις αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής

Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας για 200 ανέργους, ηλικίας 18-30 ετών, διάρκειας επτά μηνών, σε δράσεις αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και προστασίας του περιβάλλοντος. Η ΔΥΠΑ θα καταβάλει απευθείας τον κατώτατο μισθό, με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 1.700.000 ευρώ.

Για τις Δημόσιες Προσκλήσεις, καθώς και για άλλες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις, οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/anoikta-proghrammata.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευκαιρίες απασχόλησης στις Σέρρες με την 54η Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ

Η 54η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου 2026 στις Σέρρες, στο PHILIPPOS HOTEL (10:00-18:00), με 30 επιχειρήσεις που προσφέρουν 800 θέσεις εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι να φέρουν βιογραφικό.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις Σέρρες η 54η «Ημέρα Καριέρας» ΔΥΠΑ με 800 διαθέσιμες θέσεις

Στις 18 Απριλίου 2026 οι Σέρρες φιλοξενούν τη 54η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο PHILIPPOS HOTEL, όπου 30 επιχειρήσεις θα προσφέρουν 800 θέσεις εργασίας για υποψηφίους κάθε εκπαιδευτικού και επαγγελματικού επιπέδου.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας στη «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ηράκλειο

Στις 28 Μαρτίου 2026, στο Aquila Atlantis Hotel στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί η 53η Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ με πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας από 35 εταιρείες. Είσοδος δωρεάν, συμμετοχή στο https://www.eventora.com/el/Events/imera-karieras-dypa-hraklio-2026.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εργασία μέσω ΔΥΠΑ: 260.000 ωφελούμενοι από τα προγράμματα κατάρτισης

Τα προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ βοήθησαν πάνω από 260.000 άτομα να βρουν ή να κρατήσουν εργασία τα τελευταία τρία χρόνια, με επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ. Άνοιξαν αιτήσεις για νέο πρόγραμμα voucher σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.