Φωτο: Shutterstock

Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις laptop και υπολογιστών στη Γερμανία

Η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού έχει οδηγήσει τις περισσότερες εταιρείες να προωθήσουν την εξ αποστάσεως εργασία με αποτέλεσμα να έχουν εκτοξευτεί οι πωλήσεις ειδών γραφείου για εργασία από το σπίτι και των υπολογιστών.

Ενώ η πανδημία του κoρονοϊού πλήττει σκληρά μεγάλα τμήματα της οικονομίας, η αναγκαστική δουλειά από το σπίτι αυξάνει κατακόρυφα τις παραγγελίες προς τους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών: μεγάλες παραγγελίες συσκευών δικτύου, φορητών υπολογιστών και ημιαγωγών που γίνονται πλέον μόδα.

Η ανάγκη επικοινωνίας και εργασίας μέσα σε τέσσερις τοίχους απαιτεί νέες αγορές και αναβαθμίσεις. «Καταγράφουμε μια αυξημένη ζήτηση ειδών γραφείου για εργασία από το σπίτι (Home-Office) στα ηλεκτρονικά μας καταστήματα (Online-Shops). Πρόκειται για φορητούς υπολογιστές, οθόνες, καλώδια και εκτυπωτές», δήλωσε ένας εκπρόσωπος των αλυσίδων ηλεκτρονικών ειδών Media Markt και Saturn. Και για την  κατασκευάστρια AVM, την εταιρεία του Βερολίνου Fritz!Box  είναι πολύ θετικό το ότι το σπίτι πρέπει να μετατραπεί σε γραφείο: «Βλέπουμε αυτή τη στιγμή αυξημένο ενδιαφέρον για το VPN, με άλλα λόγια για μια ασφαλή σύνδεση με το δίκτυο της εταιρείας  από το σπίτι. Δεδομένου ότι τα smartphones και τα tablets χρησιμοποιούνται περισσότερο, αυξάνεται έντονα η ζήτηση και για προϊόντα μεγαλύτερης εμβέλειας WLAN».

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοϊό, όλο και περισσότερες γερμανικές εταιρείες προωθούν με ταχείες διαδικασίες την εξ αποστάσεως εργασία των υπαλλήλων τους. Εταιρείες αγόρασαν άδειες λογισμικού για ασφαλείς συνδέσεις VPN και, από την άλλη, αναβάθμισαν την κεντρική υποδομή στην έδρα τους με τις αντίστοιχες άδειες επέκτασης, όπως διαπιστώνει η γερμανική εταιρεία προμήθειας τεχνολογίας δικτύων Lancom. Προβλήματα για την προμήθεια προϊόντων με αυξημένη ζήτηση που κατασκευάζονται στη Γερμανία δεν υπάρχουν πάντως, διότι, όπως λέει εκπρόσωπος της ίδιας εταιρείας: «Mπορούμε να αυξήσουμε την παραγωγική μας ικανότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να επωφεληθούμε από τις σύντομες διαδρομές παράδοσης»

Σύμφωνα με τον πάροχο Cloud-τηλεφωνίας Nfon, όλο και περισσότερες εταιρείες ενδιαφέρονται τώρα για τις δυνατότητες πραγματοποίησης τηλεδιασκέψεων. Οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών προετοιμάζονται επίσης γι΄ αυτό. Έτσι, η NEC προσφέρει εν τω μεταξύ καλύτερα ενσωματωμένα ηχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάνθρωπες και επικίνδυνες οι συνθήκες για τους πρόσφυγες στη Μόρια

Οι γερμανικές εφημερίδες επισημαίνουν τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό της Μόριας και σημειώνουν πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να εξαπλωθεί ο νέος κορονοϊός καθώς απουσιάζουν οι συνθήκες υγιεινής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Γερμανοί βιομήχανοι ζητούν παράταση της μεταβατικής περιόδου του Brexit

Οι Γερμανοί βιομήχανοι εκφράζουν την ανησυχία τους πως δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να επιτευχθεί μια συνολική εμπορική μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας για την μετά Brexit εποχή και αναφέρουν πως θα κινδυνεύσουν τουλάχιστον 500.000 θέσεις εργασίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσφυγικό: Παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας 1,56 εκατ. ευρώ από τη Γερμανία

Τις τελευταίες ημέρες έφθασαν στην Αθήνα συνολικά 55 φορτηγά με υλικό αξίας 1,56 εκατ. ευρώ για τη άμεση στήριξη των ελληνικών αρχών στη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών με είδη ύπνου,