ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις laptop και υπολογιστών στη Γερμανία

Η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού έχει οδηγήσει τις περισσότερες εταιρείες να προωθήσουν την εξ αποστάσεως εργασία με αποτέλεσμα να έχουν εκτοξευτεί οι πωλήσεις ειδών γραφείου για εργασία από το σπίτι και των υπολογιστών.

Ενώ η πανδημία του κoρονοϊού πλήττει σκληρά μεγάλα τμήματα της οικονομίας, η αναγκαστική δουλειά από το σπίτι αυξάνει κατακόρυφα τις παραγγελίες προς τους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών: μεγάλες παραγγελίες συσκευών δικτύου, φορητών υπολογιστών και ημιαγωγών που γίνονται πλέον μόδα.

Η ανάγκη επικοινωνίας και εργασίας μέσα σε τέσσερις τοίχους απαιτεί νέες αγορές και αναβαθμίσεις. «Καταγράφουμε μια αυξημένη ζήτηση ειδών γραφείου για εργασία από το σπίτι (Home-Office) στα ηλεκτρονικά μας καταστήματα (Online-Shops). Πρόκειται για φορητούς υπολογιστές, οθόνες, καλώδια και εκτυπωτές», δήλωσε ένας εκπρόσωπος των αλυσίδων ηλεκτρονικών ειδών Media Markt και Saturn. Και για την  κατασκευάστρια AVM, την εταιρεία του Βερολίνου Fritz!Box  είναι πολύ θετικό το ότι το σπίτι πρέπει να μετατραπεί σε γραφείο: «Βλέπουμε αυτή τη στιγμή αυξημένο ενδιαφέρον για το VPN, με άλλα λόγια για μια ασφαλή σύνδεση με το δίκτυο της εταιρείας  από το σπίτι. Δεδομένου ότι τα smartphones και τα tablets χρησιμοποιούνται περισσότερο, αυξάνεται έντονα η ζήτηση και για προϊόντα μεγαλύτερης εμβέλειας WLAN».

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοϊό, όλο και περισσότερες γερμανικές εταιρείες προωθούν με ταχείες διαδικασίες την εξ αποστάσεως εργασία των υπαλλήλων τους. Εταιρείες αγόρασαν άδειες λογισμικού για ασφαλείς συνδέσεις VPN και, από την άλλη, αναβάθμισαν την κεντρική υποδομή στην έδρα τους με τις αντίστοιχες άδειες επέκτασης, όπως διαπιστώνει η γερμανική εταιρεία προμήθειας τεχνολογίας δικτύων Lancom. Προβλήματα για την προμήθεια προϊόντων με αυξημένη ζήτηση που κατασκευάζονται στη Γερμανία δεν υπάρχουν πάντως, διότι, όπως λέει εκπρόσωπος της ίδιας εταιρείας: «Mπορούμε να αυξήσουμε την παραγωγική μας ικανότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να επωφεληθούμε από τις σύντομες διαδρομές παράδοσης»

Σύμφωνα με τον πάροχο Cloud-τηλεφωνίας Nfon, όλο και περισσότερες εταιρείες ενδιαφέρονται τώρα για τις δυνατότητες πραγματοποίησης τηλεδιασκέψεων. Οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών προετοιμάζονται επίσης γι΄ αυτό. Έτσι, η NEC προσφέρει εν τω μεταξύ καλύτερα ενσωματωμένα ηχεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικροτσίπ σε εργαστήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις για γερμανική εταιρεία μικροτσιπ που περνά σε κινεζικά χέρια

Όπως επισημαίνει η Handelsblatt η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος έχει εισηγηθεί στην κυβέρνηση να μην εγκρίνει τη συναλλαγή, επισημαίνοντας τον κίνδυνο ενίσχυσης της εξάρτησης από την Κίνα στην αγορά των ημιαγωγών.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Ο Σάρα ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Βερολίνο

Ο πρόεδρος της Συρίας, Άχμαντ αλ Σάρα, ακύρωσε την προγραμματισμένη για την Τρίτη επίσκεψή του στο Βερολίνο, που θα αφορούσε το θέμα του επαναπατρισμού Σύρων προσφύγων, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Οι δασμοί απειλούν τις σχέσεις με ΗΠΑ, στηρίζουμε Δανία-Γροιλανδία

Ο καγκελάριος Μερτς εξέφρασε στήριξη σε Δανία και Γροιλανδία, τονίζοντας πως ως μέλος του ΝΑΤΟ δεσμεύεται για την ασφάλεια στην Αρκτική, ενώ προειδοποίησε ότι οι απειλές για δασμούς βλάπτουν τις διατλαντικές σχέσεις.
Γερμανοί στρατιώτες και ελικόπτερα
ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκλήρωση αποστολής: Επιστρέφουν από Γροιλανδία οι Γερμανοί στρατιώτες

Η γερμανική αναγνωριστική ομάδα ολοκλήρωσε κανονικά την αποστολή της στη Γροιλανδία και επιστρέφει στη Γερμανία. Η αποστολή είχε ως στόχο τη μελέτη θεμάτων ασφάλειας, ενώ οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν παρά την πρόσκληση.
Γερμανικός στρατός παρέλαση
ΔΙΕΘΝΗ

Bild: Αιφνίδια αποχώρηση των Γερμανών στρατιωτικών από την Γροιλανδία

Η αποστολή, εγκατέλειψε τη Γροιλανδία μόλις 44 ώρες μετά την άφιξή της, παρά το γεγονός ότι από το Βερολίνο διαβεβαίωναν χθες πως η παραμονή τους θα διαρκούσε περισσότερο από το αρχικά προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Το 47% των Γερμανών θα στήριζε μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ των ΗΠΑ λόγω Τραμπ

Σχεδόν 1 στους 2 Γερμανούς στηρίζει μποϊκοτάζ του Μουντιάλ 2026, αν ο Τραμπ υλοποιήσει την προσάρτηση Γροιλανδίας, σύμφωνα με έρευνα της INSA. Ο πολιτικός του CDU Χαρντ πρότεινε ακόμη και ακύρωση της διοργάνωσης ως μέτρο πίεσης.