ΓΔ: 2253.06 -1.14% Τζίρος: 338.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Παραλία Θεσσαλονίκης ακίνητα
Παραθαλάσσια ακίνητα και ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη σε ηλιόλουστη μέρα.

Πως θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές στη Θεσσαλονίκη

Σε συμβιβασμό κατέληξαν οι εμπλεκόμενοι για την λειτουργία των λαϊκών αγορών στη Θεσσαλονίκη που θα ανοίξουν από τις 26 Μαρτίου με τους φορείς να ανακοινώνουν πως οι πωλητές/παραγωγοί θα δραστηριοποιούνται με ρύθμιση «μονά-ζυγά».

Τη «χρυσή τομή» για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών από τις 26/3, με τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στο πλαίσιο της αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού βρήκαν οι εμπλεκόμενοι, με τους εκπροσώπους των πωλητών/παραγωγών που δραστηριοποιούνται σε υπαίθριες αγορές να εκφράζουν την ικανοποίησή τους.

«Μπορεί να χρειάστηκε να φτάσουμε στο απροχώρητο, όμως τελικά δόθηκε λύση και οι λαϊκές αγορές θα ανοίξουν την Πέμπτη 26 Μαρτίου. Η πίεση των ομοσπονδιών και των σωματείων του κλάδου των λαϊκών αγορών, ώθησε την διεύθυνση λαϊκών αγορών της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας και την διοίκηση της περιφέρειας να κάνουν το αυτονόητο», επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής και Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας - Θεσσαλίας- Θράκης, Βασίλης Μακρίδης και ο επικεφαλής του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η Ομόνοια», Λάζαρος Παυλίδης.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, οι επικεφαλής των προαναφερόμενων φορέων, αναφέρουν ότι με ημερομηνία έναρξης λειτουργίας την 26η Μαρτίου 2020 και εναλλάξ ανά εβδομάδα, έως και την 30η Απριλίου 2020, οι πωλητές λαϊκών αγορών θα προσέρχονται με τη διαδικασία μονά/ζυγά.

Όπως ανακοίνωσε η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ Βούλα Πατουλίδου (τροποποιώντας προηγούμενη απόφαση ως προς τον τρόπο προσδιορισμού προσέλευσης του 50% των δραστηριοποιουμένων πωλητών, παραγωγών και επαγγελματιών), την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας (26/3/2020 έως και 1/4/2020) θα δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές αυτοί που καταλαµβάνουν την πλευρά της οδού (οδών) µε µονή αρίθµηση, ενώ την επόµενη εβδοµάδα, στην ίδια λαϊκή αγορά, θα δραστηριοποιούνται αυτοί που καταλαµβάνουν θέσεις στην πλευρά της οδού (οδών) µε ζυγή αρίθµηση. Οι προσερχόμενοι προς δραστηριοποίηση πωλητές θα καταγράφονται καθημερινά ανά λαϊκή αγορά από τους υπεύθυνους των λαϊκών αγορών όπως αυτοί έχουν οριστεί από τα Σωματεία που εκπροσωπούν τους πωλητές Λαϊκών Αγορών (επαγγελματιών και παραγωγών) σε συνεργασία και με τους επόπτες της Δ/νσης Λαϊκών Αγορών και θα αποστέλλονται στη Δ/νση Λαϊκών Αγορών Π.Κ.Μ.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η υποχρέωση καταβολής του αναλογούντος ηµερησίου τέλους αφορά µόνο τους κάθε φορά προσερχοµένους πωλητές ενώ για τις ηµέρες µη δραστηριοποίησης θα απαλλάσσονται µε απόφαση του φορέα λειτουργίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σπύρος Θεοδωρόπουλος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Bespoke: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 70% της 3P SALADS από την Αμβροσία

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι η συναλλαγή καταδεικνύει τη δέσμευση της Bespoke να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στον κλάδο του τροφίμου και να συνεχίσει να αναπτύσσει και να διαθέτει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και υψηλών προδιαγραφών.
Κόκκινο κρέας φιλέτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατασχέθηκαν 4.780 κιλά ακατάλληλο κρέας την Τσικνοπέμπτη στην Αττική

Την Τσικνοπέμπτη τα ελεγκτικά κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής κατάσχεσαν 4.780 κιλά ακατάλληλου κρέατος σε ψυκτική αποθήκη στο Καπανδρίτι. Το κρέας καταστράφηκε, καθώς υπερέβαινε το όριο διατηρησιμότητας.
ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ ΚΑΦΕΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΒΕΚ Βεκράκος: Η κουλτούρα του καφέ και επένδυση 20 εκατ. για νέα μονάδα

Η ΑΒΕΚ Βεκράκος επενδύει 20 εκατ. ευρώ σε νέο εργοστάσιο 9.000 τ.μ. στον Λαγκαδά, ενισχύοντας την παραγωγή, τις εξαγωγές και το brand Qualita Unica, με έμφαση σε ποιότητα και βιωσιμότητα. Τί δηλώνει στο BD ο Χρ. Βεκράκος.
Plithorismos, Inflation, Times, Prices
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στοπ στο ανοδικό σερί του πληθωρισμού τον Ιανουάριο, επιβράδυνση στο 2,5%

Παρά τις ισχυρές ανατιμήσεις που έχουν σημειωθεί στα τρόφιμα σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο επιβράδυνε στο 2,5% βάζοντας τέλος στο ανοδικό σερί των τελευταίων τριών μηνών.