ΓΔ: 1372.3 -0.64% Τζίρος: 3.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:40:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Την μείωση του ΦΠΑ στη βρεφική ένδυση ζητούν οι επιχειρηματίες του χώρου

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Ετοιμου Ενδύματος (ΣΕΠΕΕ) με επιστολή του προς την κυβέρνηση χαρακτηρίζει θετικό μέτρο την πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει σε χαμηλό καθεστώς ΦΠΑ (13%) τα βρεφικά είδη.

Με επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νικόλαο Παπαθανάση, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Ετοιμου Ενδύματος χαιρετίζει ως θετικό μέτρο την πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει σε χαμηλό καθεστώς ΦΠΑ (13%) τα βρεφικά είδη προκειμένου να στηρίξει τα νέα ζευγάρια και τις οικογένειες.

Ειδικότερα, ο ΣΕΠΕΕ ζητά στην συγκεκριμένη ρύθμιση να συμπεριληφθούν και τα βρεφικά ενδύματα και υποδήματα για τις ηλικίες 0-5 ετών.  

Σε αυτές τις ηλικίες η ανάπτυξη των βρεφών είναι πολύ γρήγορη αναγκάζοντας τους γονείς να πραγματοποιούν συνεχείς αγορές ρούχων και παπουτσιών που επιβαρύνουν δυσανάλογα τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Ως εκ τούτου, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΠΕΕ, θα αποτελούσε ουσιαστικό στήριγμα στα νέα ζευγάρια να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση του χαμηλού Φ.Π.Α. και τα προϊόντα ένδυσης και υπόδησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Παράθυρο» για μείωση της φορολογίας καυσίμων άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μετά την παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων και Καυσίμων που ζητούσε μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την 84η ΔΕΘ, άφησε άνοικτο το ενδεχόμενο να υπάρξουν παρεμβάσεις.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για απάτες εκατομμυρίων μέσω ΦΠΑ

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την πολύμηνη έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διάρκεια και συγκεκριμένη δομή και οργάνωση, με σκοπό φορολογικές απάτες εκατομμυρίων.