Φωτο: Shutterstock

Με νέο ωράριο από σήμερα τα σούπερ μάρκετ

Καθώς ομαλοποιείται η καταναλωτική κίνηση μετά την «έκρηξη» των πρώτων ημερών που είχε επικρατήσει ανησυχία, περιορίζονται οι ώρες λειτουργίας των σούπερ μάρκετ όπως εξήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ξεκινάει από σήμερα το νέο ωράριο λειτουργίας για τις αλυσίδες και καταστήματα σούπερ μάρκετ όπως είχε εξαγγελθεί καθώς ομαλοποιείται η καταναλωτική κίνηση που εμφανίζεται πλέον μειωμένη σε σχέση με τις πρώτες ημέρες που είχε επικρατήσει ανησυχία.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, από σήμερα, Πέμπτη, μέχρι και το Σάββατο 25 Απριλίου, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν ως εξής:

  • Καθημερινές: 7.00π.μ. με 09.00μμ
  • Σάββατο: 7.00π.μ. με 08.00μμ

Την Κυριακή θα παραμείνουν κλειστά τα σουπερ μάρκετ, έπειτα από τις αντιδράσεις πολλών πολιτών και εργαζομένων του κλάδου και την μειωμένη προσέλευση που παρατηρήθηκε. Στα σουπερ μάρκετ θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα περιορισμού εισόδου με την χρήση ειδικής κάρτας, καθώς και οι αποστάσεις των 2 μέτρων στις ουρές που σχηματίζονται σε ταμεία, κρεοπωλεία.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς από σήμερα εντατικοποιούνται και αυστηροποιούνται όλοι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης. Τόνισε ωστόσο  ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ακολουθεί υπεύθυνα τις οδηγίες, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια για την μη εξάπλωση του ιού. Οι ελάχιστοι που δεν το πράττουν, είπε, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολλών και τους κάλεσε να το συνειδητοποιήσουν άμεσα.

Διευκρινίσεις για τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις

Όσοι φροντίζουν αδέσποτα ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους θα πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα μονίμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτιση τους μέχρι την άρση περιορισμού της κυκλοφορίας.

Για όσους φροντίζουν αδέσποτα στην περιοχή τους η ΓΓΠΠ έχει έρθει σε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και τις επόμενες ώρες θα υπάρχει μέσω επίσης ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης μετακίνησης κατά το πρότυπο της βεβαίωσης εργοδότη τύπου Α για όσους έχουν αναλάβει τη σίτιση αδέσποτων ζώων. Υπεύθυνο γραφείο για την πιστοποίηση της θα είναι το αρμόδιο για την διαχείριση των σχετικών θεμάτων του κάθε δήμου. Για την έκδοση της βεβαίωσης απαιτείται αναφορά του σημείου που βρίσκονται τα ζώα, οι ημέρες και η ώρα ταΐσματος, η διάρκεια του οποίου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3 ώρες. Διευκρίνισε επίσης ότι η βεβαίωση Β1 περί επισκέψεως σε γιατρό ισχύει και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπαινοι για τη στάση των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας

Η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph σημειώνει πως οι Έλληνες αν και έχουν την τάση να παραβιάζουν τους κανόνες, δίνουν μαθήματα φιλότιμου σε άλλες χώρες όπως η Βρετανία και αναγνωρίζουν τη σημασία της παγκόσμιας κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι τρία αντισηπτικά ανά πελάτη - Μεγάλα πρόστιμα κατά της αισχροκέρδειας

Τέλος στην οποιαδήποτε προσπάθεια αισχροκέρδειας σε αντισηπτικά, μάσκες και άλλα είδη που έχουν ζήτηση αυτό τον καιρό. Μέχρι τρία τεμάχια αντισηπτικών θα μπορεί να αγοράζει κάθε πελάτης.