Φώτο: Shutterstock

Δωρεά 24 εκατ. δόσεων φαρμάκου με χλωροκίνη από την Uni-pharma

Η φαρμακοβιομηχανία προμηθεύτηκε 5 τόνους χλωροκίνης και θα διαθέσει το φάρμακο Unikinon στο ελληνικό κράτος με το θεραπευτικό σχήμα να καθορίζεται ανάλογα με τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας.

Μετά τις πρώτες ανακοινώσεις επιστημόνων σε Γαλλία και ΗΠΑ πως η χλωροκίνη μπορεί να αποτελέσει ίσως ένα όπλο στην φαρέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, εκτοξεύτηκαν οι ανάγκες για το φάρμακο σε όλο τον κόσμο. Η φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma θέλοντας να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια για την υποστήριξη του συστήματος Υγείας προμηθεύτηκε 5 τόνους χλωροκίνης από την Ινδία και θα διαθέσει δωρεάν 24 εκατομμύρια δόσεις Unikinon στο ελληνικό κράτος. Το θεραπευτικό σχήμα θα καθορισθεί, ανάλογα με τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας.

Όπως ανακοίνωσε η Uni-pharma SA έχει ήδη προβεί σε παραγωγή του φαρμάκου Unikinon, που αναφέρεται ευρέως τον τελευταίο καιρό ως μία πιθανή επιτυχής θεραπεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού (SARS COVID-19). 

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημειώνει ότι «η Uni-pharma SA έλαβε για πρώτη φορά άδεια προϊόντος χλωροκίνης στην Ελλάδα, το 1984» και προσθέτει: «Με υψηλό αίσθημα ιστορικής ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, η Uni-pharma SA δηλώνει ότι βρίσκεται πάντα κοντά στον Έλληνα ασθενή και τις ανάγκες του, στηρίζοντας τη δημόσια Υγεία, όπως άλλωστε αυτό πράττει τα τελευταία 57 έτη. Γιατί πάνω απ' όλα, στόχος μας πρέπει να είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών στις θεραπείες τους και ιδιαίτερα την ώρα της ανάγκης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα υπάρξει επάρκεια σε φάρμακα και μάσκες στην Ελλάδα εν όψει του κοροναϊού

Τη διαβεβαίωση των εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας για την επάρκεια των κατάλληλων φαρμάκων στην ελληνική αγορά για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, έλαβε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και σήμερα πάνω από 300 τα νέα κρούσματα, δύο θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 71 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 28,2% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87,3% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 177 ασθενείς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 207 τα νέα κρούσματα κορονοϊού και 3 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 54 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 12 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,9%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.