ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Δωρεά 24 εκατ. δόσεων φαρμάκου με χλωροκίνη από την Uni-pharma

Η φαρμακοβιομηχανία προμηθεύτηκε 5 τόνους χλωροκίνης και θα διαθέσει το φάρμακο Unikinon στο ελληνικό κράτος με το θεραπευτικό σχήμα να καθορίζεται ανάλογα με τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας.

Μετά τις πρώτες ανακοινώσεις επιστημόνων σε Γαλλία και ΗΠΑ πως η χλωροκίνη μπορεί να αποτελέσει ίσως ένα όπλο στην φαρέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, εκτοξεύτηκαν οι ανάγκες για το φάρμακο σε όλο τον κόσμο. Η φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma θέλοντας να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια για την υποστήριξη του συστήματος Υγείας προμηθεύτηκε 5 τόνους χλωροκίνης από την Ινδία και θα διαθέσει δωρεάν 24 εκατομμύρια δόσεις Unikinon στο ελληνικό κράτος. Το θεραπευτικό σχήμα θα καθορισθεί, ανάλογα με τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας.

Όπως ανακοίνωσε η Uni-pharma SA έχει ήδη προβεί σε παραγωγή του φαρμάκου Unikinon, που αναφέρεται ευρέως τον τελευταίο καιρό ως μία πιθανή επιτυχής θεραπεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού (SARS COVID-19). 

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημειώνει ότι «η Uni-pharma SA έλαβε για πρώτη φορά άδεια προϊόντος χλωροκίνης στην Ελλάδα, το 1984» και προσθέτει: «Με υψηλό αίσθημα ιστορικής ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, η Uni-pharma SA δηλώνει ότι βρίσκεται πάντα κοντά στον Έλληνα ασθενή και τις ανάγκες του, στηρίζοντας τη δημόσια Υγεία, όπως άλλωστε αυτό πράττει τα τελευταία 57 έτη. Γιατί πάνω απ' όλα, στόχος μας πρέπει να είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών στις θεραπείες τους και ιδιαίτερα την ώρα της ανάγκης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα υπάρξει επάρκεια σε φάρμακα και μάσκες στην Ελλάδα εν όψει του κοροναϊού

Τη διαβεβαίωση των εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας για την επάρκεια των κατάλληλων φαρμάκων στην ελληνική αγορά για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, έλαβε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γονιμότητα επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με έρευνα

Η καθηγήτρια Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών για την μείωση της γυναικείας γονιμότητας, εξαιτίας τής περιβαλλοντική ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς

«Αυτή η μη χειρουργική διαδικασία προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως μικρότερο χρόνο ανάρρωσης, λιγότερο πόνο και μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους» τόνισε ο Αλέξανδρος Μάλλιος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανταλλαγή δεδομένων Υγείας εντός της ΕΕ

Με τον Eυρωπαϊκό Xώρο Δεδομένων Υγείας οι πολίτες θα έχουν ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα υγείας, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στη χώρα καταγωγής τους ή σε άλλο κράτος μέλος.