ΓΔ: 1705.61 0.00% Τζίρος: 136.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ζαχαράκη
Φωτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν διορισμοί 10.000 εκπαιδευτικών

Η υπουργός Παιδείας, Σ. Ζαχαράκη, τόνισε σε δηλώσεις της ότι το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας των Πανελλαδικών παραμένει ως έχει.

Το επόμενο κύμα διορισμών στην εκπαίδευση είναι προγραμματισμένο για τα τέλη του Αυγούστου 2025, για 10.000 εκπαιδευτικούς, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. 

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα newsbomb.gr, η κυρία Ζαχαράκη ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει ήδη την έγκαιρη καταγραφή των εκπαιδευτικών αναγκών και των κενών, ώστε η ερχόμενη σχολική χρονιά να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό. 

Παράλληλα με την έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι θα προστεθούν στις 38.000 διορισμών εκπαιδευτικών που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, άλλοι 10.000 διορισμοί στο τέλος του Αυγούστου. «Θα προσπαθήσουμε, σε συνεργασία με τα στελέχη μας να είμαστε προετοιμασμένοι», ανέφερε η υπουργός.

Επιπλέον, η κυρία Ζαχαράκη διαβεβαίωσε ότι το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας των Πανελλαδικών παραμένει ως έχει, όπως κάθε χρονιά και εξέφρασε την ικανοποίηση για την επιτυχία του ψηφιακού φροντιστηρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εκτός δημόσιας εκπαίδευσης όποιος αρνηθεί την αξιολόγηση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού το πρωί, όπου προέδρευσε σε σύσκεψη για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της εκπαίδευσης.
Sofia Zaharaki, Sofia Zaxaraki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζαχαράκη: Εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων

Η υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνέντευξή της αναφέρθηκε σε όλες τις κινήσεις του υπουργείου αναφορικά τόσο με τα φαινόμενα bulling όσο και για εξελίξεις στους νέους διορισμούς επαιδευτικών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν από αύριο στα σχολεία οι εξετάσεις της ελληνικής PISA

Συνολικά, στην Ελλάδα θα συμμετάσχουν 245 σχολεία, εκ των οποίων τα 230 δημόσια και τα 15 ιδιωτικά και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Παιδείας, το σύνολο των μαθητών και των μαθητριών που αναμένεται να λάβουν μέρος ξεπερνούν τις 9.000.
Υπογραφή
ESG

Alpha Bank: Μαζί με Στόχο την Παιδεία, μέσω του «Μαριέττα Γιαννάκου»

Η υπογραφή της Σύμβασης, που σηματοδοτεί την έναρξη μιας σημαντικής πρωτοβουλίας που θα αναβαθμίσει ριζικά τις σχολικές υποδομές και θα συμβάλει καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της ελληνικής εκπαίδευσης.