Φωτο: Τράπεζα της Ελλάδος

Για δύο μήνες παραχωρεί το 50% του μισθού του για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο διοικητής της ΤτΕ

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας παραχωρεί για δύο μήνες το 50% του μισθού του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας θα προχωρήσει στην παραχώρηση του 50% του μισθού του για δύο μήνες, ως μια συμβολική κίνηση ενίσχυσης της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός μέσω Facebook κάλεσε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να παραχωρήσουν το 50% του μισθού τους για το επόμενο 2μηνο στη μάχη κατά του κορονοϊού, απηύθυνε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Όπως υπογραμμίζει σε αυτήν πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που πρέπει να γίνει ώστε να αποδείξει ότι ο πολιτικός κόσμος δείχνει, έμπρακτα, την αλληλεγγύη του ενώ παράλληλα εκφράζει και την ελπίδα ότι σε ανάλογες κινήσεις θα προχωρήσουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού 

«Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του Κορονοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19.

Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Είμαι σίγουρος ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Αναπτυξιακή «έκρηξη» φέρνουν τα 32 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

Θετική αναθεώρηση προβλέψεων από την Τράπεζα της Ελλάδος για τον ρυθμό ανάπτυξης της επόμενης 6ετίας, που θα είναι 2% υψηλότερος. Τι προβλέπεται για τις αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ.
stournaras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Διαχειρίσιμα τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στην οικονομία

Την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και τον ρόλο των τραπεζών εξέτασαν σε συνάντησή τους ο διοικητής της ΤτΕ και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κ. Μίχαλος.