ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Τράπεζα της Ελλάδος

Για δύο μήνες παραχωρεί το 50% του μισθού του για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο διοικητής της ΤτΕ

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας παραχωρεί για δύο μήνες το 50% του μισθού του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας θα προχωρήσει στην παραχώρηση του 50% του μισθού του για δύο μήνες, ως μια συμβολική κίνηση ενίσχυσης της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός μέσω Facebook κάλεσε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να παραχωρήσουν το 50% του μισθού τους για το επόμενο 2μηνο στη μάχη κατά του κορονοϊού, απηύθυνε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Όπως υπογραμμίζει σε αυτήν πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που πρέπει να γίνει ώστε να αποδείξει ότι ο πολιτικός κόσμος δείχνει, έμπρακτα, την αλληλεγγύη του ενώ παράλληλα εκφράζει και την ελπίδα ότι σε ανάλογες κινήσεις θα προχωρήσουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού 

«Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του Κορονοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19.

Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Είμαι σίγουρος ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Η συνεισφορά της συλλογής έργων της ΤτΕ στον πολιτισμό

Ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε πως η συλλογή έργων της τράπεζας εμπλουτίζεται συνεχώς με δημιουργίες Ελλήνων καλλιτεχνών με στόχο να ενισχύεται η αφήγηση που παρέχει για την ελληνική εικαστική δημιουργία.
Stournaras, Trapeza Ellados, TtE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Ο Γ. Κωστόπουλος είναι η ιστορία του τραπεζικού συστήματος

«Ήταν ένας φιλοσοφημένος άνθρωπος. Δεν είχαμε κάποια διαφωνία για το πώς εξελίχθηκε το τραπεζικό σύστημα, δεδομένης της κρίσης» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος στον Γιάννη Κωστόπουλο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Ποιες είναι οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς

Ο Διοικητής της ΤτΕ επισημαίνει ότι τη σημασία που έχει η συμμετοχή διεθνών επενδυτών στην ελληνική κεφαλαιαγορά καθώς διευκολύνει τη χρηματοδότηση του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, και αυξάνει το βάθος της κεφαλαιαγοράς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Πιο γρήγορα πρέπει να κινηθεί η ΕΚΤ για μειώσεις επιτοκίων

Οι πρώτες δύο μειώσεις θα πρέπει να γίνουν πριν τον Αύγουστο. Δεν πρέπει να περιμένουμε τη FED. «Τέσσερις κινήσεις κατά τη διάρκεια του έτους φαίνονται λογικές. Στο μέτρο αυτό, συμφωνώ με τις προσδοκίες των αγορών».