ΓΔ: 1413.98 -0.57% Τζίρος: 35.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:03:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αδικούν τις προσπάθειες των τραπεζών οι ουρές έξω από τα καταστήματα

Οι σημερινές εικόνες με τις ουρές και τις εντάσεις έξω από τις τράπεζες αδικούν το υψηλό τεχνολογικό και ψηφιακό επίπεδο που διαθέτει η χώρα επισήμανε η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Την παρέμβαση της ΓΓ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χαρά Απαλαγάκη προκάλεσαν οι μεγάλες ουρές που παρατηρήθηκαν σήμερα το πρωί έξω από τράπεζες και ΑΤΜ παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τις συνεχείς συστάσεις για τον περιορισμό των μετακινήσεων που σημείωσε οτι αυτές οι εικόνες αδικούν τις προσπάθειες του τραπεζικού συστήματος που δεν έχει σταματήσει να λειτουργεί εν μέσω των δύσκολων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η επιδημία του κορονοϊού.

Η σημερινά εικόνα έξω από τις τράπεζες ήταν αποκαρδιωτική, καθώς πολίτες πήγαν για ακόμη μια φορά στις τράπεζες, είτε για τις συντάξεις τους, ή για την πληρωμή λογαριασμών και υποχρεώσεων, καθώς πολλοί ακόμα δεν μπορούν ή δεν γνωρίζουν πως να το κάνουν ηλεκτρονικά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις έξω από τα τραπεζικά καταστήματα.

Δεν δικαιολογείται η εικόνα που είδαμε σήμερα έξω από τις τράπεζες, μετά τα μέτρα και την πρόνοια που έχει λάβει το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, για την πλήρη και ασφαλή εξυπηρέτηση όλων των πολιτών εκτός τραπεζικού καταστήματος, ανέφερε η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρά Απαλαγάκη, κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορονοιό.

Είναι σαφές, είπε, ότι τα τραπεζικά καταστήματα ήταν και θα παραμείνουν ανοιχτά. Επίσης, έχουν όλοι πλήρη πρόσβαση στο σύνολο των οικονομικών και συναλλακτικών τους αναγκών, χωρίς κανένα περιορισμό και μπορούν να συνεχίζουν την οικονομική ζωή τους κανονικά, από απόσταση, χωρίς την ανάγκη να πάνε στο κατάστημα, χάρη στην τεχνολογία.

«Τι παρατηρήθηκε σήμερα; Ότι πληρωμές που πρέπει να γίνουν και μπορούν να γίνουν μέσω της τεχνολογίας έγιναν με ουρές. Ουρές που αδικούν το υψηλό, τεχνολογικό και ψηφιακό επίπεδο που διαθέτει η χώρα σε όλο τον τομέα της δραστηριότητάς της, είτε αυτό αφορά την κεντρική κυβέρνηση, είτε αφορά μεγάλες επιχειρήσεις, όπως είναι και οι τράπεζες. Μας αδικεί η ουρά, γιατί δείχνει ότι δεν ξέρουμε πώς πρέπει να κάνουμε τη συναλλαγή μας, την ελεύθερη συναλλαγή μας, σε περιστάσεις οι οποίες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες και κρίσιμες για όλους μας» είπε η κ. Απαλαγάκη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Νάρκη» στην Επαγγελματική Ασφάλιση το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας

Τα σωματεία εργαζομένων στην Eurobank και στην Alpha Bank σημειώνουν ότι οι εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν σε ένα ασφαλιστικό καθεστώς με δυσμενέστερους όρους από το αρχικό που είχαν επιλέξει.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών προειδοποιούν οι τράπεζες

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών προειδοποιεί το συναλλακτικό κοινό να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό απέναντι σε όσους επικοινωνήσουν με πρόφαση τις αποζημιώσεις ή την καταβολή έκτακτων επιδομάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διήμερη απεργιακή κινητοποίηση προκηρύχθηκε στην HSBC σε Ελλάδα

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της HSBC Ελλάδος υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι «επιλέγει να φύγει «από την πίσω πόρτα» και μάλιστα πουλώντας απογυμνωμένο από τα πιο σημαντικά του assets το ελληνικό υποκατάστημα της».