Αδικούν τις προσπάθειες των τραπεζών οι ουρές έξω από τα καταστήματα

Οι σημερινές εικόνες με τις ουρές και τις εντάσεις έξω από τις τράπεζες αδικούν το υψηλό τεχνολογικό και ψηφιακό επίπεδο που διαθέτει η χώρα επισήμανε η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Την παρέμβαση της ΓΓ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χαρά Απαλαγάκη προκάλεσαν οι μεγάλες ουρές που παρατηρήθηκαν σήμερα το πρωί έξω από τράπεζες και ΑΤΜ παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τις συνεχείς συστάσεις για τον περιορισμό των μετακινήσεων που σημείωσε οτι αυτές οι εικόνες αδικούν τις προσπάθειες του τραπεζικού συστήματος που δεν έχει σταματήσει να λειτουργεί εν μέσω των δύσκολων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η επιδημία του κορονοϊού.

Η σημερινά εικόνα έξω από τις τράπεζες ήταν αποκαρδιωτική, καθώς πολίτες πήγαν για ακόμη μια φορά στις τράπεζες, είτε για τις συντάξεις τους, ή για την πληρωμή λογαριασμών και υποχρεώσεων, καθώς πολλοί ακόμα δεν μπορούν ή δεν γνωρίζουν πως να το κάνουν ηλεκτρονικά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις έξω από τα τραπεζικά καταστήματα.

Δεν δικαιολογείται η εικόνα που είδαμε σήμερα έξω από τις τράπεζες, μετά τα μέτρα και την πρόνοια που έχει λάβει το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, για την πλήρη και ασφαλή εξυπηρέτηση όλων των πολιτών εκτός τραπεζικού καταστήματος, ανέφερε η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρά Απαλαγάκη, κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορονοιό.

Είναι σαφές, είπε, ότι τα τραπεζικά καταστήματα ήταν και θα παραμείνουν ανοιχτά. Επίσης, έχουν όλοι πλήρη πρόσβαση στο σύνολο των οικονομικών και συναλλακτικών τους αναγκών, χωρίς κανένα περιορισμό και μπορούν να συνεχίζουν την οικονομική ζωή τους κανονικά, από απόσταση, χωρίς την ανάγκη να πάνε στο κατάστημα, χάρη στην τεχνολογία.

«Τι παρατηρήθηκε σήμερα; Ότι πληρωμές που πρέπει να γίνουν και μπορούν να γίνουν μέσω της τεχνολογίας έγιναν με ουρές. Ουρές που αδικούν το υψηλό, τεχνολογικό και ψηφιακό επίπεδο που διαθέτει η χώρα σε όλο τον τομέα της δραστηριότητάς της, είτε αυτό αφορά την κεντρική κυβέρνηση, είτε αφορά μεγάλες επιχειρήσεις, όπως είναι και οι τράπεζες. Μας αδικεί η ουρά, γιατί δείχνει ότι δεν ξέρουμε πώς πρέπει να κάνουμε τη συναλλαγή μας, την ελεύθερη συναλλαγή μας, σε περιστάσεις οι οποίες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες και κρίσιμες για όλους μας» είπε η κ. Απαλαγάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο πλευρό των Γιατρών του Κόσμου η Alpha Bank ενάντια στον κορονοϊό

Η Alpha Bank στηρίζει το έργο των Γιατρών του Κόσμου που αναλαμβάνουν δράση και παρέχουν βοήθεια στους ευάλωτους συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 60 ετών που είναι μόνοι τους και χωρίς εισοδήματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληρωμές συντάξεων με ασφάλεια στα καταστήματα της Εθνικής

Η Εθνική Τράπεζα έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό μέτρων που θα διευκολύνουν τους συνταξιούχους πελάτες της να διατηρήσουν τα μέτρα ασφαλείας ενάντια στον κορονοϊό, ενόψει της καταβολής των συντάξεων.
Giorgos Pitsilis-AADE-diasyndesi mixanon
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέτρα της ΑΑΔΕ για να αποφευχθούν οι ουρές σε τράπεζες και εφορίες

Η ΑΑΔΕ προχωρά στην περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών και την χρήση της τεχνολογίας με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού σε τράπεζες και εφορίες για την εκπλήρωση των φορολογικών οφειλών.