ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Σκέψεις για κλείσιμο των διοδίων ενόψει Πάσχα

Την αυστηροποίηση των μέτρων εξετάζει η κυβέρνηση να επιβάλλει στις επόμενες ημέρες, ενώ πρόκειται να μπει «μπλόκο» στις μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα στην επαρχία.

Ακόμη πιο αυστηρά μέτρα σχεδιάζει να λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της μετακίνησης των πολιτών, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο μέχρι και να κλείσουν τα διόδια ενόψει του Πάσχα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σήμερα το πρωί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως εξετάζεται μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξει και χρονικός περιορισμός των μετακινήσεων. «Τα μέτρα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι αυστηροποίηση για όσους δεν είναι συνεπείς, ώστε να μην υπάρχει κατάχρηση του συστήματος, κάποιοι κάνουν άσκηση τρεις και τέσσερις φόρες την ημέρα κάποιοι πάνε σούπερ μάρκετ τρεις φόρες την ημέρα, που δεν πήγαιναν ούτε πριν τη κρίση... Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ενόψει της περιόδου του Πάσχα, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια... στη φάση που είμαστε επαναλαμβάνουμε την κύρια απαγόρευση». Για καταγγελίες που έχουν υπάρξει ότι κάποιοι αλλάζουν τόπο κατοικίας για να μπορέσουν να μετακινηθούν σημείωσε ότι «από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση... Αν ήμουν στο χωριό και η διαμονή μου ήταν στη Αθήνα, είχα το δικαίωμα να φύγω άπαξ για Αθήνα δεν είναι δυνατό να φεύγω κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό».

Για το πότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση των μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως η κυβέρνηση θα περιμένει να ανάψουν το «πράσινο φως» οι επιστήμονες ώστε «να επαναφέρουμε τομείς της οικονομίας στη δραστηριότητα και να βγαίνουν οι άνθρωποι από το σπίτι τους».

Ο κ. Πέτσας εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για την ελληνική οικονομία τονίζοντας ότι «είμαι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας μετά την υγειονομική κρίση, έχει τρομερή δυναμική έχει διορθώσει πολλές ανισορροπίες του παρελθόντος, έχει φθηνά περιουσιακά στοιχεία έχει υπόβαθρο στα θεμελιώδη μεγέθη που επιτρέπουν ανάπτυξη και σημαντικές επενδύσεις... Στηρίζουμε τώρα την οικονομία ώστε όταν ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση η οικονομία να κινηθεί γρήγορα προς τα πάνω» υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «χρειαζόμαστε και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, meth, koronoios, ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλύτερες αμοιβές και προσλήψεις ζητούν οι γιατροί του ΕΣΥ

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ξεκαθαρίζει επίσης ότι είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε συζήτηση για περαιτέρω ενασχόλησή των γιατρών, προκειμένου να συμπληρώσουν τον μισθό τους. Ελλείψεις ειδικευόμενων γιατρών στα νοσοκομεία.
Oikonomou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονόμου: Τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε στην επίταξη ιδιωτών γιατρών

«Υπάρχει ανάγκη από πνευμονολόγους, από παθολόγους, από γενικούς γιατρούς. Ό, τι χρειάζεται για να ενισχύσουμε του ΕΣΥ θα το κάνουμε χωρίς να υπολογίσουμε το οποιοδήποτε κόστος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.