ΓΔ: 1422.58 0.35% Τζίρος: 47.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:47:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Συνολικά πρόστιμα άνω των 4,2 εκατ. ευρώ

Σημαντικό μέρος του χρηματικού ποσού των προστίμων, θα διατεθεί για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Συνολικά σε 4,2 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό των προστίμων που έχουν επιβληθεί για παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αλλά και αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων, στο πλαίσιο των έκτακτων δράσεων για την ανάσχεση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από τις 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου  για τις άσκοπες μετακινήσεις, έχουν βεβαιωθεί σ’ όλη τη χώρα συνολικά 17.358 παραβάσεις, ενώ έχουν επιβληθεί πρόστιμα, ύψους 2,6 εκατ. ευρώ.

Οι περισσότερες παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί στην Αττική, ενώ ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, τα Ιόνια Νησιά και η Δυτική Ελλάδα.

Όσον αφορά το υποχρεωτικό «κλείσιμο» των καταστημάτων, έχουν καταγραφεί συνολικά 330 παραβάσεις, με το ύψος των προστίμων να φθάνει το 1,65 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος του χρηματικού ποσού των προστίμων, θα διατεθεί για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όσον αφορά τους πολίτες εις βάρος των οποίων έχει βεβαιωθεί παράβαση, έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, μέσω fax ή e-mail.

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η πλειονότητα των πολιτών έχει συμμορφωθεί με τα μέτρα που λήφθηκαν για την αποφυγή και τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού και για αυτό η Ελληνική Αστυνομία τους ευχαριστεί θερμά», επισημαίνει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Ιωάννα Ροτζιώκου, μιλώντας στο ΑΠΕ.

Και προσθέτει: «Στόχος της ΕΛ.ΑΣ για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η εφαρμογή των νέων μέτρων που έχουν αποφασιστεί, η προστασία της περιουσίας των πολιτών, καθώς και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 867 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις την Πρωτομαγιά

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έβρεξε» πρόστιμα για άλλη μια μέρα - 35 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν συνολικά 1.291 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ - 16 άνοιξαν τα μαγαζιά τους, αψηφώντας την απαγόρευση.