ΓΔ: 2670.08 0.62% Τζίρος: 72.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:44:36
Χειροπέδες σε άνδρα
Φώτο: Χειροπέδες σε συλληφθέντα

Συνελήφθησαν διακινητές που μετέφεραν δεκάδες παράτυπους μετανάστες

Συνελήφθησαν δύο διακινητές που προσπάθησαν να μεταφέρουν 22 μετανάστες χωρίς έγγραφα, με ΙΧ αυτοκίνητα, στο εσωτερικό της χώρας.

Δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στους νομούς Έβρου και Ροδόπης κατέληξαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών, οι οποίοι επιχειρούσαν να μεταφέρουν συνολικά είκοσι δύο μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα, χρησιμοποιώντας ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα.

Τα περιστατικά καταγράφηκαν σε διαφορετικές περιοχές σε διαδοχικά χρονικά διαστήματα. Συγκεκριμένα, το πρώτο συνέβη χθες το πρωί, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου εντόπισαν και συνέλαβαν έναν εκ των διακινητών στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς οδηγούσε χωρίς άδεια και μετέφερε παράνομα δεκατέσσερις μετανάστες.

Δεύτερο περιστατικό στη Ροδόπη: Σύλληψη μετά από καταδίωξη

Το δεύτερο περιστατικό εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης. Αστυνομικοί της Ομάδας Κρατικής Εποπτείας του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κομοτηνής πραγματοποίησαν σύλληψη, εντοπίζοντας τον άλλο διακινητή να οδηγεί επίσης χωρίς άδεια σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, με επιβάτες οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο διακινητής αρχικά «αγνόησε το σήμα στάσης» των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ωστόσο, το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα.

Κατά την επιχείρηση, κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά, καθώς και χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών. Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανακριτική διαδικασία έχουν αναλάβει τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Σαπών.

«Η αυξημένη αστυνομική παρουσία και η αποτελεσματική δράση των αρχών παραμένουν καθοριστικοί παράγοντες στην καταπολέμηση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό κράτηση στη Θεσσαλονίκη ο 29χρονος Τούρκος, αρνείται την έκδοση

Συνεχίζει να κρατείται ο 29χρονος Τούρκος, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με διεθνές ένταλμα για δολοφονία το 2020 στην Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος δεν συναινεί στην έκδοσή του και το θέμα θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

31χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για αλλεπάλληλες ληστείες και κλοπές

Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός στη Θεσσαλονίκη, που κατηγορείται για τρεις ληστείες και τρεις κλοπές μέσα σε λίγες μέρες. Εντοπίστηκε με κλεμμένη μοτοσικλέτα, προσπάθησε να διαφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη στη Θεσσαλονίκη για φθορά και διατάραξη δημοτικής υπηρεσίας

Ένας 35χρονος συνελήφθη το απόγευμα, καθώς το πρωί της Παρασκευής 21 Αυγούστου 2026 προξένησε ζημιές σε πόρτα Δημοτικής Υπηρεσίας και εξύβρισε τη φύλακα επειδή δεν του επετράπη η είσοδος.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι σε ανήλικους και καταστήματα κατά της παραβατικότητας

Αστυνομικοί έλεγξαν 60 ανηλίκους και 11 καταστήματα στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου στο πλαίσιο δράσης για την πρόληψη παραβατικότητας και την αποτροπή κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.