ΓΔ: 2701.69 -0.18% Τζίρος: 432.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
λιμάνι Θεσσαλονίκης αεροφωτογραφία

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη–Σποράδες με υψηλή ζήτηση

Με πληρότητα 60% ξεκίνησε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης–Σποράδων. Η ζήτηση αυξάνεται, ενώ τα δρομολόγια εκτελούνται με το Speedrunner Jet και στήριξη 3,41 εκατ. ευρώ.

Με πληρότητα που άγγιξε το 60% απέπλευσε σήμερα το πρώτο δρομολόγιο της φετινής σεζόν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τα νησιά των Σποράδων. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ναυτιλιακός πράκτορας της SeaJets στη Βόρεια Ελλάδα, Χάρης Καραχαρίσης, η ζήτηση αυξάνεται καθημερινά και ήδη για την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να φτάσει το 80%.

Από τους 431 επιβάτες του πρώτου δρομολογίου, οι 186 είχαν προορισμό τη Σκιάθο, οι 153 τη Σκόπελο και οι 92 την Αλόννησο, ενώ επιβιβάστηκαν και 61 οχήματα. Οι εκδρομείς από τη Βόρεια Ελλάδα σπεύδουν να εξασφαλίσουν θέση, είτε μέσω ηλεκτρονικών κρατήσεων είτε απευθείας στα πρακτορεία.

Η περσινή τουριστική περίοδος είχε σημειώσει σημαντική επιτυχία, με περισσότερους από 60.000 επιβάτες να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη γραμμή. 

Η φετινή σύνδεση εξασφαλίστηκε χάρη σε κρατική χρηματοδότηση ύψους 3,41 εκατ. ευρώ, με τη στήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται με το ταχύπλοο Speedrunner Jet, προσφέροντας άνεση και ταχύτητα. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 10 λεπτά για Σκιάθο, 3 ώρες και 55 λεπτά για Σκόπελο και 4 ώρες και 20 λεπτά για Αλόννησο.

 Αναχωρήσεις γίνονται καθημερινά στις 9:30 το πρωί, ενώ τα Σάββατα το πλοίο φεύγει μία ώρα νωρίτερα. Οι επιστροφές από τα νησιά πραγματοποιούνται νωρίς το απόγευμα.

Η συχνότητα των δρομολογίων αυξάνεται σταδιακά: από δύο εβδομαδιαίως (23–29 Ιουνίου), σε τέσσερα (30 Ιουνίου–13 Ιουλίου), πέντε την υψηλή περίοδο (14 Ιουλίου–31 Αυγούστου), και μειώνεται εκ νέου τον Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά το κόστος, οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν στα περσινά επίπεδα. Για παράδειγμα, το εισιτήριο για τη Σκιάθο ξεκινά από 36,70 ευρώ (οικονομική θέση), ενώ για VIP θέση φτάνει τα 113,30 ευρώ. 

Αντίστοιχα, για Σκόπελο και Αλόννησο οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα, με ειδικές εκπτώσεις για φοιτητές που φτάνουν έως 50%.

Η γραμμή Θεσσαλονίκη–Σποράδες αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην τουριστική σύνδεση της Βόρειας Ελλάδας με τα νησιά, ενισχύοντας τις μετακινήσεις και την τοπική οικονομία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταχύπλοο Seajets στο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη – Σποράδες: 100% πληρότητα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Αυγούστου

Στο 100% έφτασαν οι πληρότητες στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Θεσσαλονίκης-Σποράδων τις μέρες αιχμής Αυγούστου, με τη Σκόπελο να πρωταγωνιστεί στις επιλογές των ταξιδιωτών, ενώ οι Βορειοελλαδίτες επιλέγουν μαζικά τις Σποράδες φέτος το καλοκαίρι.
Κατάστρωμα πλοίου Αιγαίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Με 95% πληρότητα ξεκίνησαν τα δρομολόγια προς Βόρειες Σποράδες

Με πληρότητα που άγγιξε το 95% αναχώρησε σήμερα το πρώτο δρομολόγιο της SeaJets από τη Θεσσαλονίκη για τις Βόρειες Σποράδες, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη ζήτηση και αισιόδοξη προοπτική για τη φετινή του
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Νέο Ρύσιο, δήμου Θέρμης. Επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ένα ελικόπτερο, αεροσκάφος και υδροφόρες του δήμου. Κάηκαν απορρίμματα και χόρτα σε κανάλι.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Κριτική σε Τσίπρα για αποδοχή κοινωνικής πολιτικής Μητσοτάκη

Η Νέα Αριστερά επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως στη συνέντευξή του επιβεβαίωσε την απουσία ριζοσπαστικών προτάσεων και αποδέχεται το αυστηρό πλαίσιο Μητσοτάκη, ενώ συμφωνεί με την αμυντική πολιτική της κυβέρνησης.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ: Γιατί το επάγγελμα του εκπαιδευτικού παύει να ελκύει

Η μελέτη του ΚΑΝΕΠ/ΕΕ για το εκπαιδευτικό επάγγελμα στην Ελλάδα αναδεικνύει πως οι όροι εργασίας, η επαγγελματική σταθερότητα και η παρουσία αναπληρωτών έχουν αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με την προσωρινότητα να γίνεται μόνιμη.