ΓΔ: 2274.98 -0.63% Τζίρος: 330.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κουτιά Ερυθρού Σταυρού
Κουτιά με φάρμακα με το λογότυπο του Ερυθρού Σταυρού έτοιμα για διανομή.

ΕΕΣ και ΣΦΕΕ στηρίζουν ευάλωτες ομάδες στη Λέσβο με φάρμακα και εκπαίδευση

Ο Ερυθρός Σταυρός και ο ΣΦΕΕ ενώνουν δυνάμεις για την υγειονομική ενίσχυση ευάλωτων ατόμων στη Λέσβο, με δωρεές και εκπαιδευτικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών.

Κοινή πρωτοβουλία ανθρωπιστικής δράσης στη Λέσβο αναλαμβάνουν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ) και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης «προΣfΕΕρουμε»

Η πρωτοβουλία στοχεύει στη στήριξη ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, εστιάζοντας σε ζητήματα υγείας και ψυχικής υγείας σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, οι πρόεδροι των δύο φορέων, Dr. Αντώνιος Αυγερινός (ΕΕΣ) και Ολύμπιος Παπαδημητρίου (ΣΦΕΕ), θα επισκεφθούν τη Μυτιλήνη, συνοδευόμενοι από στελέχη των οργανισμών.

 Κατά την επίσκεψη, ο ΣΦΕΕ θα προσφέρει φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρίες, που φιλοξενούν περισσότερους από 160 ωφελούμενους και απασχολούν περίπου 80 εργαζομένους.

Οι δομές που θα ενισχυθούν είναι η Μονάδα Ηλικιωμένων «Ο Άγιος Γεώργιος Μυτιλήνης», το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ «ΚΥΨΕΛΗ» και ο Μιχαλέλειος Οίκος Ευγηρίας Πλωμαρίου.

Ταυτόχρονα, ο Ε.Ε.Σ. θα πραγματοποιήσει εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας στο Γηροκομείο Μυτιλήνης. 

Στο τέλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του τοπικού τμήματος ΕΕΣ Μυτιλήνης, με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί συνέχεια της κοινής προσπάθειας ΕΕΣ και ΣΦΕΕ να ενισχύσουν την ποιότητα ζωής συνανθρώπων μας που ζουν κάτω από δύσκολες κοινωνικές και υγειονομικές συνθήκες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εφημερίδα και λάπτοπ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνες για παραπληροφόρηση σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα έως 2028

Ξεκινούν φέτος έρευνες σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα για το φαινόμενο της παραπληροφόρησης στα ΜΜΕ στη Μεσόγειο. Στόχος είναι να εντοπιστούν ποιοι επηρεάζονται περισσότερο και σε ποια θέματα επικρατούν ψεύτικες ειδήσεις, ειδικά λόγω AI.
Χέρι με κάψουλες φαρμάκου
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Νέες οδηγίες για βελτίωση του καθορισμού τιμών φαρμάκων

Το Πεκίνο εξέδωσε οδηγίες για τη βελτίωση του μηχανισμού τιμολόγησης φαρμάκων, ώστε να διασφαλιστούν λογικές τιμές και πρόσβαση σε καινοτόμα και υψηλής ποιότητας φάρμακα, στηρίζοντας την ανάπτυξη της φαρμακευτικής βιομηχανίας.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρίσιμη η κατάσταση του Γιώργου Μυλωνάκη στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού

Σοβαρή παραμένει η κατάσταση του Γιώργου Μυλωνάκη, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» με εγκεφαλική αιμορραγία μετά από λιποθυμία στο Μαξίμου. Οι γιατροί εξετάζουν τις επόμενες ενέργειες.