ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πυροσβεστικό όχημα Ελλάδα
Πυροσβεστικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας σε αποστολή άμεσης επέμβασης.

Μεγάλη φωτιά στον Άργιλο Κοζάνης, εκκενώθηκε το Πανεπιστήμιο

Μεγάλη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στον Άργιλο Κοζάνης, εκκενώθηκε το Πανεπιστήμιο, ειδοποίηση 112 στους πολίτες, ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο έργο.

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άργιλος Κοζάνης, προκαλώντας κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 8ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και εθελοντές, τρεις εναέριες μονάδες (αεροσκάφη) και ένα ελικόπτερο.

Στην επιχείρηση συνδράμουν και μηχανήματα έργου, καθώς και υδροφόρες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Η Πολιτική Προστασία απέστειλε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώθηκε προληπτικά ο χώρος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για λόγους ασφαλείας, καθώς η φωτιά κινείται κοντά στις εγκαταστάσεις του.

Η κατάσταση παραμένει σε εξέλιξη και όλες οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, με στόχο την άμεση κατάσβεση και την προστασία ζωών και περιουσιών.


 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ στο Σύνταγμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Εκπροσωπούμε τους τίμιους αγρότες, όχι συμφέροντα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται στο πλευρό των τίμιων αγροτών και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για μείωση του κόστους παραγωγής, φθηνότερο αγροτικό πετρέλαιο και αγροτικό ρεύμα, όπως δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος από το συλλαλητήριο.
αγροτική διαμαρτυρία Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες στο Σύνταγμα: Συλλαλητήριο με πάνω από 1.000 συμμετέχοντες και 40 τρακτέρ

Με περισσότερους από 1.000 αγρότες και πάνω από 40 τρακτέρ στο Σύνταγμα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων έστειλε μήνυμα συνέχισης του αγώνα για στήριξη της παραγωγής, κάνοντας λόγο για πολιτική που «ερημώνει την ύπαιθρο».
αγροτική διαμαρτυρία Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες στο Σύνταγμα: 44 τρακτέρ και μαζική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στο Σύνταγμα, με 44 τρακτέρ και πάνω από 1.000 αγρότες και κτηνοτρόφους, κατά την Αστυνομία. Ζητούν μέτρα για κόστος παραγωγής, τιμές, ΕΛΓΑ και αποζημιώσεις.
Τρακτέρ στο Σύνταγμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες και 70 τρακτέρ στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο των Μπλόκων

Γύρω στα 70 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για προγραμματισμένη κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων. Θα παραμείνουν όλη τη νύχτα, με αποχώρηση το μεσημέρι του Σαββάτου.
Τρακτέρ με ελληνική σημαία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα με 44 τρακτέρ καθοδόν για το Σύνταγμα

Κλειστή η λεωφόρος Αμαλίας λόγω της συγκέντρωσης αγροτών στο Σύνταγμα. Περίπου 600 αγρότες και τρακτέρ βρίσκονται στο σημείο, ενώ η κεντρική διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί για τις 4 μμ απέναντι από τη Βουλή.