ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:08:25
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε κεντρικό δρόμο. Φωτογραφία κατάλληλη για αστυνομική επικαιρότητα.

Σύλληψη γυναίκας στην Πέλλα για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

Στην Πέλλα συνελήφθη γυναίκα που εξαπάτησε ηλικιωμένη, παίρνοντας 2.850 ευρώ και χρυσά κοσμήματα, αφού συνεργός της παρίστανε τον γιατρό και απαίτησε χρήματα για δήθεν επείγουσα εγχείρηση της κόρης της.

Σημαντικό περιστατικό εξαπάτησης ηλικιωμένων αποκαλύφθηκε στην περιοχή της Πέλλας, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων προχώρησαν στη σύλληψη γυναίκας για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα απάτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε χθες, όταν συνεργός της γυναίκας επικοινώνησε τηλεφωνικά με μια ηλικιωμένη, προσποιούμενος τον γιατρό. Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι η κόρη της είχε τραυματιστεί και της ανέφερε πως πρέπει να υποβληθεί σε «επείγουσα χειρουργική επέμβαση». Στο πλαίσιο του σχεδίου, ζητήθηκε χρηματικό ποσό ύψους 38.000 ευρώ για να καλυφθούν δήθεν τα έξοδα της επέμβασης.

Μεθοδευμένη υφαρπαγή χρημάτων και κοσμημάτων

Η ηλικιωμένη, ανησυχώντας για την υγεία της κόρης της, παρέδωσε τελικά 2.850 ευρώ καθώς και έναν χρυσό σταυρό με αλυσίδα στη γυναίκα, η οποία φρόντισε να παραλάβει τα τιμαλφή και το χρηματικό ποσό. Μετά από οργανωμένες επιχειρήσεις των αστυνομικών αρχών, η φερόμενη ως δράστιδα εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Η ενδελεχής έρευνα αποκάλυψε ότι η ίδια γυναίκα, αλλά και ο συνεργός της, είχαν χρησιμοποιήσει την ίδια μεθοδολογία σε τουλάχιστον δύο ακόμα περιπτώσεις, στις 13 και 16 Ιουλίου 2025, σε Πέλλα και Κοζάνη. Από τα θύματα των επιθέσεων αυτών, η συλληφθείσα απέσπασε συνολικά το ποσό των 7.500 ευρώ. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο κατασχέθηκαν από την κατοχή της ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και το ποσό των 600 ευρώ που βρέθηκε στην οικία της.

Εντατικές έρευνες για εντοπισμό συμμοριών απάτης

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται με στόχο την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών της, αλλά και για την εξακρίβωση ενδεχόμενης εμπλοκής τους και σε άλλες υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Η συλληφθείσα οδηγείται, με τη σχηματισθείσα δικογραφία εις βάρος της, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών, όπου και θα κινηθούν όλες οι περαιτέρω δικαστικές διαδικασίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διαλεύκανση κλοπών και δικογραφίες για 12 άτομα

Δώδεκα άτομα, ανάμεσά τους τέσσερις αλλοδαποί, κατηγορούνται για εννέα κλοπές στην Τούμπα Θεσσαλονίκης μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου 2025, με λεία χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Ταυτοποιήθηκαν και διώκονται.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράμα: Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών από τη Θεσσαλονίκη

Τρεις κλοπές σε περιοχές της Δράμας εξιχνίασε η αστυνομία, συλλαμβάνοντας έναν άνδρα και ταυτοποιώντας τρεις συνεργούς του. Οι δράστες διέρρηξαν τρία σπίτια, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα άνω των 30.000 ευρώ.