ΓΔ: 2211.2 -1.12% Τζίρος: 284.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ρυμουλκό στο λιμάνι
Ρυμουλκό πλοίο κινείται σε ήρεμα νερά ελληνικού λιμανιού, με φόντο βουνά.

Δύο περιστατικά σε Κάρπαθο και Πάτμο κινητοποιούν το Λιμενικό

Ένας 36χρονος επιβάτης πήδηξε από πλοίο στην Κάρπαθο, ενώ δύο Ιταλίδες σώθηκαν όταν το ΙΧ τους κατέληξε στη θάλασσα της Πάτμου. Προανάκριση σε εξέλιξη.

Δύο διακριτά περιστατικά με πτώση επιβάτη από πλοίο στην Κάρπαθο και πτώση ΙΧ οχήματος στη θάλασσα της Πάτμου σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης, 5 Αυγούστου 2025, κινητοποιώντας τις τοπικές λιμενικές αρχές.

Στο λιμάνι Πηγαδιών της Καρπάθου, κατά τη διαδικασία κατάπλου του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΧΙΟΣ» (Ν. 10883), ένας 36χρονος ημεδαπός επιβάτης φέρεται να πήδηξε στη θάλασσα από το κατάστρωμα.

 Άμεση υπήρξε η αντίδραση τόσο των στελεχών της Λιμενικής Αρχής όσο και του πληρώματος του πλοίου, που προχώρησαν στη διάσωση του επιβάτη με τη χρήση σωσιβίων.

Στη συνέχεια, ο άνδρας μεταφέρθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος για παρακολούθηση. Για το συμβάν προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Καρπάθου.

Στην Πάτμο, περίπου την ίδια ώρα, το τοπικό Λιμεναρχείο ενημερώθηκε για την πτώση ιδιωτικού επιβατικού αυτοκινήτου στη θάλασσα, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα. Ταχύτατα στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, διαπιστώνοντας ότι το όχημα είχε βρεθεί μερικώς στη θάλασσα.

Οι δύο επιβαίνουσες, υπήκοοι Ιταλίας, εξήλθαν μόνες τους από το όχημα, όντας καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η οδηγός, το περιστατικό προκλήθηκε από «εσφαλμένο χειρισμό στο κιβώτιο ταχυτήτων».

Δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το όχημα ανασύρθηκε με μέριμνα του ιδιοκτήτη. Προανάκριση για το συμβάν ενεργεί το Λιμεναρχείο Πάτμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

diving-katadyseis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδιευκρίνιστα τα αίτια της βύθισης του ρυμουλκού στο λιμάνι της Πάτμου

Από την Λιμενική Αρχή Πάτμου αμέσως μετά τη βύθιση του σκάφους εφαρμόστηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώ ξεκίνησαν οι έρευνες από περιπολικό σκάφος του λιμενικού ιδιωτικά σκάφη και ιδιώτες δύτες
Ταξί στη Νέα Υόρκη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας σε ανοιχτό υπόνομο

Μια 56χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στη Νέα Υόρκη, όταν πέφτοντας σε ανοιχτό υπόνομο στο Μανχάταν μετά το παρκάρισμα του αυτοκινήτου της. Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα, χωρίς να έχουν γίνει συλλήψεις.
Φρεγάτα Νέαρχος θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αρχή Πενταγώνου εξετάζει πλήγματα σε πλοία ύποπτα για ναρκωτικά

Η ανεξάρτητη αρχή εποπτείας του Πενταγώνου θα ελέγξει τη νομιμότητα των αμερικανικών επιθέσεων σε πλοία στον Ειρηνικό και την Καραϊβική κατά υπόπτων για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς αμφισβητείται η εμπλοκή τους σε παράνομες δραστηριότητες.