ΓΔ: 2738.35 1.05% Τζίρος: 638.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί

Συλλήψεις για εμπρησμούς σε Ηλεία και Εύβοια με επαναλαμβανόμενες πράξεις

Συλλήψεις δύο γυναικών για πρόκληση πυρκαγιών σε Ηλεία και Εύβοια. Οι εμπρησμοί έγιναν από πρόθεση, με τις αρχές να εντείνουν τους ελέγχους εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.

Δύο σημαντικές συλλήψεις για εμπρησμούς σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε Ηλεία και Εύβοια, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές, εντείνοντας τα μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, μία 23χρονη γυναίκα συνελήφθη κατηγορούμενη για την πρόκληση τριών διαδοχικών πυρκαγιών στην περιοχή του πρανούς της Εθνικής Οδού Πύργου - Τριπόλεως, σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

 Ειδικότερα, τα περιστατικά σημειώθηκαν στις 30 Ιουνίου, 29 Ιουλίου και 5 Αυγούστου 2025, όπως προέκυψε από τις προανακριτικές διαδικασίες.

Η έρευνα των πυροσβεστικών αρχών αποκάλυψε πως η δράστις προκαλούσε τις πυρκαγιές κάνοντας χρήση αναπτήρα. Της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.953,12 ευρώ, ενώ οδηγήθηκε άμεσα στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για τις περαιτέρω νομικές διαδικασίες.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής: «Συνελήφθη χθες, 05 Αυγούστου 2025, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Υ. Πύργου, με τη συνδρομή των μελών του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) της ΠΕ.Υ.Δ. Δυτικής Ελλάδας, ημεδαπή, ως υπαίτια πρόκλησης τριών (3) πυρκαγιών σε αγροτική έκταση και σε δασική έκταση, από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση (τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025, την Τρίτη 29 Ιουλίου 2025 και χθες, Τρίτη 05 Αυγούστου 2025), στο πρανές της Ε.Ο. Πύργου - Τριπόλεως, στην Ε. Ηλείας και της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.953,125 Euro.

Η ανωτέρω θα οδηγηθεί σήμερα, Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2025 στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, οι αρχές της Εύβοιας προχώρησαν στη σύλληψη μίας 56χρονης γυναίκας ως υπαίτιας για την πρόκληση δύο πυρκαγιών το Σάββατο 2 Αυγούστου 2025, στη Νέα Αρτάκη και τα Ψαχνά. 

Οι φωτιές είχαν ξεσπάσει σε δασικές εκτάσεις και, σύμφωνα με τα στοιχεία της Προανάκρισης, υπήρξε δόλος και επανάληψη της εγκληματικής πράξης.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Πυροσβεστική επισημαίνει: «Συνελήφθη, σήμερα από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Υ. Χαλκίδας, ημεδαπή, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης, ως υπαίτια πρόκλησης δυο πυρκαγιών σε δασική έκταση, από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση, το Σάββατο 2 Αυγούστου 2025, στη Δ.Κ. Νέας Αρτάκης του δήμου Χαλκιδέων και στη Δ.Κ. Ψαχνών του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων στην Ε. Ευβοίας.

Η ανωτέρω θα οδηγηθεί σήμερα Τετάρτη 06 Αυγούστου 2025, ενώπιον της αρμόδιας Ανακριτικής αρχής», καταλήγει η ανακοίνωση της Υπηρεσίας.

Οι πρόσφατες συλλήψεις υπογραμμίζουν τη συστηματική δουλειά των αρχών για την αντιμετώπιση των φαινομένων εμπρησμού, ενώ υπενθυμίζουν τη σοβαρότητα των συνεπειών, τόσο νομικών όσο και οικονομικών, για όσους εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες πρόκλησης πυρκαγιών σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της 28χρονης οικιακής βοηθού

Η 51χρονη εργοδότρια απέσυρε τη μήνυση κατά της 28χρονης οικιακής βοηθού για κλοπή στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η ποινική διαδικασία και η φοιτήτρια-καθαρίστρια να αφεθεί ελεύθερη, δηλώνοντας ανακούφιση.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή: Οκτώ συλλήψεις για τη διακίνηση 32 παράτυπων μεταναστών

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν σε Έβρο, Ροδόπη και Καβάλα για τη μεταφορά συνολικά 32 μη νόμιμων μεταναστών σε έξι περιστατικά. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ διενεργείται προανάκριση από τις αρμόδιες αρχές.
σημαία Βόρειας Μακεδονίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Μακεδονία: Εξάρθρωση δικτύου που συνδέεται με το ISIS

Οι αρχές στη Βόρεια Μακεδονία εξάρθρωσαν δίκτυο που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος στα Σκόπια. Συνελήφθησαν πέντε άτομα, βρέθηκαν όπλα και σημαία του ΙΚ. Ένας 34χρονος κατηγορείται για προσηλυτισμό και τρομοκρατία.
Κατασχεμένη κάνναβη αεροδρόμιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις και κατασχέσεις κάνναβης στον Άγιο Παντελεήμονα

Δύο άνδρες, 29 και 32 ετών, συνελήφθησαν στον Άγιο Παντελεήμονα με 2 κιλά κάνναβης, 18 γραμμάρια κοκαΐνης, ηλεκτρονική ζυγαριά και 16.900 ευρώ. Η σύλληψη έγινε μετά από φραστικό επεισόδιο και έρευνα στην οικία τους.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις δύο ατόμων στη Φλώρινα για τηλεφωνική απάτη

Συνελήφθησαν δύο άτομα, ανάμεσά τους κι ένας ανήλικος, στη Φλώρινα για τηλεφωνική απάτη σε βάρος 52χρονου, από τον οποίο απέσπασαν κοσμήματα και χρήματα αξίας 11.700 ευρώ. Τα τιμαλφή και τα χρήματα επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο ατόμων στη Θεσσαλονίκη για μεταφορά 12 μεταναστών

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για παράνομη μεταφορά συνολικά 12 μεταναστών, ανάμεσά τους 7 ανήλικοι, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις που αποκάλυψαν αστυνομικοί έλεγχοι στον νομό.