ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στην Αθήνα το Μ. Σάββατο το απόγευμα το Άγιο Φως

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί μόνο στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, προκειμένου να φυλαχθεί, ενώ λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, δε θα μεταφερθεί σε άλλες ενορίες.

Στην Αθήνα θα μεταφερθεί το 'Αγιο Φως από το Ιεροσόλυμα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Βλάση, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί μόνο στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, προκειμένου να φυλαχθεί, ενώ λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, δε θα μεταφερθεί σε άλλες ενορίες.

«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών και με την προσφορά της Aegean, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα», σημειώνει ο κ. Βλάσης.

«Από το αεροδρόμιο θα μεταφερθεί μόνον στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, όπου και θα φυλαχθεί», διευκρινίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών.

«Υπογραμμίζεται ότι, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού, δεν θα μεταφερθεί σε άλλες ενορίες ούτε θα διανεμηθεί στους πιστούς, καθώς ισχύουν τα σχετικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων», καταλήγει η δήλωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα ψηφιακή υπηρεσία έρχεται το 2024 για τους απόδημους Έλληνες

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία διαχείρισης αιτημάτων θα δίνει την δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να υποβάλλουν ψηφιακά στις προξενικές αρχές τα αιτήματά τους, αλλά και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα προς τους απόδημους Έλληνες έστειλε ο Γιώργος Κώτσηρας

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών, «το “ ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940 περικλείει όλες τις θεμελιώδεις αξίες του Ελληνισμού, και παράλληλα αποδεικνύει το ειδικό βάρος της εθνικής ομοψυχίας και ενότητας».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέστρεψαν στην Ελλάδα 17 άτομα που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν

Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη και δεύτερη αποστολή επαναπατρισμού με ναυλωμένη πολιτική πτήση διασωληνωμένου Έλληνα τραυματία, ο οποίος χειρουργήθηκε χθες σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων από το εμπόλεμο Σουδάν

Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας ευχαρίστησε τον Ολλανδό ομόλογο του για τη βοήθεια ώστε να απομακρυνθούν οι 7 Έλληνες και τα μέλη των οικογενειών τους. Συμφωνία για καταπαύση του πυρός για 72 ώρες στο Σουδάν έπειτα από παρέμβαση ΗΠΑ και Σ. Αραβίας.