ΓΔ: 2120.82 -0.13% Τζίρος: 151.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε κεντρικό δρόμο. Φωτογραφία κατάλληλη για αστυνομική επικαιρότητα.

Η ΕΛΑΣ σε επαφή με την οικογένεια Αντετοκούνμπο μετά από online απειλή

Η Μαράια Αντετοκούνμπο δέχθηκε απειλητικό μήνυμα στα social media. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικοινώνησε με την οικογένεια για τα επόμενα βήματα καταγγελίας.

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο ήρθε σε επαφή με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τη δημοσιοποίηση ενός ανησυχητικού περιστατικού. Αφορμή στάθηκε η ανάρτηση της συζύγου του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Μαράια, σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία κοινοποίησε ένα απειλητικό μήνυμα που είχε δεχθεί, με ευθείες απειλές κατά της ζωής της.

Το μήνυμα που ελήφθη περιλάμβανε τη φράση: «Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου. Θα φοβάσαι, όπου και αν πηγαίνεις», προκαλώντας ανησυχία και έντονο προβληματισμό τόσο στην ίδια όσο και στους οικείους της.

Άμεσα, αρμόδιος αστυνομικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικοινώνησε με την οικογένεια Αντετοκούνμπο, προκειμένου να την ενημερώσει για τα επόμενα βήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια ενημερώθηκε πως έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία του περιστατικού, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία εντοπισμού του χρήστη που απέστειλε το μηνύμα με το χυδαίο περιεχόμενο.

Το αποτρόπαιο περιστατικό φέρνει για ακόμα μία φορά στο προσκήνιο τα ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των χρηστών στο ψηφιακό περιβάλλον, ενώ η άμεση ανταπόκριση των αρχών υπογραμμίζει τη βαρύτητα που αποδίδεται σε εξτρεμιστικές απειλές μέσω διαδικτύου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Αδύνατη η κυκλοφορία στις εθνικές με τρακτέρ και στα δύο ρεύματα

Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ εξήγησε ότι η κυκλοφορία δεν μπορεί να αποκατασταθεί όταν τρακτέρ σταθμεύουν και στα δύο ρεύματα, λόγω σοβαρών κινδύνων για οδηγούς και οχήματα έκτακτης ανάγκης.
Έλληνας αστυνομικός όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Εξιχνίαση ένοπλης ληστείας με λεία 180.000€ και δύο συλλήψεις

Η Αστυνομία εξιχνίασε ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ σε βάρος υπαλλήλου εταιρείας. Συνελήφθησαν 2 άνδρες, 37 και 36 ετών, με βαριές κατηγορίες για ληστεία, εγκληματική οργάνωση, κλοπή και άλλα αδικήματα.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση εισαγγελέα για το άνοιγμα των διοδίων στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων

H ΕΛΑΣ, μετά από εντολή εισαγγελέα, καταγράφει και ταυτοποιεί όσους συμμετείχαν στο άνοιγμα των διοδίων στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων. Η Τροχαία σχηματίζει δικογραφία και αξιοποιεί υλικό από κάμερες και καταγραφή οχημάτων.
χέρια με χειροπέδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ένας 24χρονος στη Βούλα με 69 κιλά χασίς

Στη Βούλα συνελήφθη 24χρονος που οδηγούσε κλεμμένο όχημα με πλαστές πινακίδες και είχε στην κατοχή του 69 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν τα ναρκωτικά σε δύο σακούλες στο αυτοκίνητο.