ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σφύρα δικαστηρίου

Σύλληψη 44χρονου με ποινή κάθειρξης 44 ετών για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 44χρονο στη Θεσσαλονίκη με ποινή κάθειρξης 44 ετών και πρόστιμο 145.000 ευρώ, για υπόθεση παράνομης μεταφοράς 28 μεταναστών, εκ των οποίων 16 ανήλικοι.

Στη σύλληψη ενός 44χρονου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές το πρωί της Παρασκευής, 19 Σεπτεμβρίου, έπειτα από εκτεταμένη έρευνα της ειδικής ομάδας του Τμήματος Αναζητήσεων. Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση που προέβλεπε ποινή κάθειρξης 44 ετών και χρηματική ποινή ύψους 145.000 ευρώ για εμπλοκή σε παράνομη μεταφορά μεταναστών.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, το 2016 ο 44χρονος, ενεργώντας από κοινού με συνεργούς του, διευκόλυνε τη μεταφορά 28 μεταναστών, ανάμεσά τους 16 ανήλικοι, με τρία οχήματα από τη Θεσσαλονίκη προς τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, με σκοπό την παράνομη έξοδο από τη χώρα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω διαδικασίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Κάθειρξη σε Ρουμάνους για μαχαίρωμα Βρετανοϊρανού δημοσιογράφου

Δύο Ρουμάνοι καταδικάστηκαν σε 8 και 12 χρόνια φυλάκιση για την επίθεση κατά Ιρανού δημοσιογράφου στο Λονδίνο, ενέργεια που θεωρείται ότι έγινε για λογαριασμό της Τεχεράνης σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Εντοπισμός διεθνούς κυκλώματος κακοποίησης, οκτώ συλλήψεις

Οκτώ συλλήψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για διεθνές δίκτυο ανδρών που νάρκωναν και κακοποιούσαν σεξουαλικά γυναίκες. Η υπόθεση θυμίζει εκείνη της Ζιζέλ Πελικό στη Γαλλία. Παρόμοια κρούσματα εντοπίζονται σε Ευρώπη, Γερμανία και Ολλανδία.
Σφυρί δικαιοσύνης Ευρώπη
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε δύο εφήβους για διπλό βιασμό

Δύο Βρετανοί έφηβοι καταδικάστηκαν σε τετράχρονη φυλάκιση από το Εφετείο του Λονδίνου για βιασμό, μετά από κατακραυγή για την αρχικά επιεική ποινή. Τα θύματα ήταν δύο κορίτσια 15 και 14 ετών, ενώ οι επιθέσεις έγιναν με απειλή μαχαιριού.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η βία δεν είναι διαμαρτυρία, vα αποδοθεί Δικαιοσύνη στους ενόχους

Ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Ναυτιλίας, σχολίασε στον ΣΚΑΪ τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας την ανάγκη ανάληψης ευθύνης. Αναφέρθηκε επίσης σταθερότητα τιμών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και μέτρα στήριξης προς τους πολίτες.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Παναμάς προχωρά στην κατασκευή νέας φυλακής υψίστης ασφαλείας

Ο πρόεδρος του Παναμά ανακοίνωσε τη δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας για τα ηγετικά στελέχη συμμοριών, με στόχο την αυστηροποίηση του σωφρονιστικού συστήματος και την αποτροπή εγκληματικής δράσης μέσα από τις φυλακές.