ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέδωσε απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων στους Δήμους Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου. Φώτο: ΑΠΕ

Με 3 σύγχρονα απορριμματοφόρα και 400 καφέ κάδους ενισχύθηκαν οι Δήμοι Καλλιθέας και Π. Φαλήρου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακύκλωση 2020», παραδόθηκαν δύο ειδικά απορριμματοφόρα και 280 καφέ κάδοι στην Καλλιθέα και ένα απορριμματοφόρο και 120 κάδοι στο Π. Φάληρο.

«Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι δίνουμε μάχη για την προάσπιση της δημόσια υγείας. Κάνουμε μια νέα αρχή να αυξήσουμε τα ποσοστά της ανακύκλωσης» επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης κατά την παράδοση σχετικού εξοπλισμού στους δημάρχους Καλλιθέας, Δ. Κάρναβο και Π. Φαλήρου, Γ. Φωστηρόπουλο.

Συγκεκριμένα και στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακύκλωση 2020» με στόχο την ενίσχυση του συστήματος διαλογής στην πηγή, παραδόθηκαν δύο ειδικά απορριμματοφόρα και 280 καφέ κάδοι στην Καλλιθέα και ένα απορριμματοφόρο και 120 κάδοι στο Π. Φάληρο. Σημειώνεται ότι διατίθεται ανάλογος εξοπλισμός τμηματικά στους Δήμους της Αττικής και με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου θα ακολουθήσει δεύτερος προκειμένου να ενισχυθούν με περισσότερους κάδους και απορριμματοφόρα οι Δήμοι.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά όλους τους Δήμους προκειμένου να γίνει πράξη η υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης 2020 και τόνισε ότι η εφαρμογή της περιβαλλοντικής πολιτικής θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς, παρά τη συγκυρία της πανδημίας.

Τον περιφερειάρχη συνόδευαν η αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, Δήμητρα Νάνου και ο πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Βασίλης Κόκκαλης.

Στο Δήμο Καλλιθέας τον εξοπλισμό παρέλαβαν οι αντιδήμαρχοι Β. Μπαρμπάκος, Κ. Ευσταθίου και ο Μ. Κωστάκης. Ο κ. Πατούλης παρατήρησε πως η Καλλιθέα, ένας από τους μεγάλους δήμους της Αττικής, ξεκινάει με εντατικούς ρυθμούς την αποκομιδή των βιοαποβλήτων. Συνεχάρη τον δήμαρχο για το έργο του, αλλά και τη διάθεσή να συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια της Περιφέρειας «να περιορίσουμε δραστικά τα ποσοστά του σύμμεικτου σκουπιδιού που φτάνει στη Φυλή» και «να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μία νέα πράσινη αρχή, προς όφελος του περιβάλλοντος και των παιδιών μας». Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δ. Κάρναβος ευχαρίστησε για τη δωρεά των οχημάτων που είναι ταυτόχρονα και πλυντήρια των συνοδευτικών καφέ κάδων και επισήμανε ότι πλέον η Καλλιθέα μπαίνει στην εποχή της ανακύκλωσης των οργανικών υπολειμμάτων των νοικοκυριών. Χαρακτήρισε σημαντική αυτή την εξέλιξη καθώς όπως είπε «τα οργανικά απορρίμματα, μιας που είναι και σήμερα παγκόσμια ημέρα της γης, θα επιστρέφουν πίσω στη γη από την οποία προέρχονται με τη μορφή κομπόστ».

Κατά την παράδοση του υλικού στο Π Φάληρο παρουσία και των αντιδημάρχων Α. Πανταζή, Γ. Ασημακόπουλου και Μ. Κουμεντάκου, ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον δήμαρχο Γ. Φωστηρόπουλο για τον αγώνα που δίνει στην προσπάθεια ανακύκλωσης. «Μαζί με τους δημάρχους της Αττικής συνεχίζουμε να δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και με συντονισμένη συνεργασία Περιφέρειας και δήμων εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή» τόνισε ο περιφερειάρχης. Ο κ. Φωστηρόπουλος από την πλευρά του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι δημότες θα έχουν ενεργή συμμετοχή στη νέα αυτή προσπάθεια, «χάρη στον εξοπλισμό, τα απορριμματοφόρα και τους καφέ κάδους που προσφέρει η Περιφέρεια. Συμμετέχουμε στη διαλογή των βιοαποβλήτων και γενικότερα στην ανακύκλωση. Φτιάχνουμε τη ζωή μας με συγκεκριμένες δράσεις και έργα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Pyrkagia-kryoneri
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόταση να τρέξουν οι διαδικασίες για τους πυρόπληκτους οδηγούς

Με επιστολή που εστάλη στους αρμόδιους υπουργούς, η Περιφέρεια Αττικής προτείνει να υπάρξουν διαδικασίες ανάλογες με εκείνες που είχαν υπάρξει για τους πληγέντες των πυρκαγιών του 2018 για οριστική διαγραφή των οχημάτων.
Απορρίματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμη σε δύο χρόνια η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στη Ζάκυνθο

Όπως ανέφερε ο ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος από το 2019 έχουν δημοπρατηθεί 19 Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων, λειτουργούν πέντε Μονάδες και κατασκευάζονται οκτώ, μια εκ των οποίων είναι και αυτή της Ζακύνθου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγουν 5.000 θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες, ποιους αφορά

Ο πρώτος κύκλος αιτήσεων που αφορά 3.000 θέσεις εργασίας ανοίγει στις 12 Ιουλίου και τελειώνει στις 12 Σεπτεμβρίου. Κάθε 4 μήνες θα ανοίγει νέος κύκλος για αιτήσεις μέχρι να εξαντληθεί ο προϋπολογισμός της δράσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: Εκταμίευση 10 εκατ. για στήριξη επιχειρήσεων

Την προσεχή Δευτέρα 7 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι τελικοί πίνακες με τις αιτήσεις που εγκρίνονται προς χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής, η βαθμολογική τους κατάταξη, καθώς και το ποσό χρηματοδότησης.