ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέδωσε απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων στους Δήμους Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου. Φώτο: ΑΠΕ

Με 3 σύγχρονα απορριμματοφόρα και 400 καφέ κάδους ενισχύθηκαν οι Δήμοι Καλλιθέας και Π. Φαλήρου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακύκλωση 2020», παραδόθηκαν δύο ειδικά απορριμματοφόρα και 280 καφέ κάδοι στην Καλλιθέα και ένα απορριμματοφόρο και 120 κάδοι στο Π. Φάληρο.

«Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι δίνουμε μάχη για την προάσπιση της δημόσια υγείας. Κάνουμε μια νέα αρχή να αυξήσουμε τα ποσοστά της ανακύκλωσης» επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης κατά την παράδοση σχετικού εξοπλισμού στους δημάρχους Καλλιθέας, Δ. Κάρναβο και Π. Φαλήρου, Γ. Φωστηρόπουλο.

Συγκεκριμένα και στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακύκλωση 2020» με στόχο την ενίσχυση του συστήματος διαλογής στην πηγή, παραδόθηκαν δύο ειδικά απορριμματοφόρα και 280 καφέ κάδοι στην Καλλιθέα και ένα απορριμματοφόρο και 120 κάδοι στο Π. Φάληρο. Σημειώνεται ότι διατίθεται ανάλογος εξοπλισμός τμηματικά στους Δήμους της Αττικής και με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου θα ακολουθήσει δεύτερος προκειμένου να ενισχυθούν με περισσότερους κάδους και απορριμματοφόρα οι Δήμοι.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά όλους τους Δήμους προκειμένου να γίνει πράξη η υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης 2020 και τόνισε ότι η εφαρμογή της περιβαλλοντικής πολιτικής θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς, παρά τη συγκυρία της πανδημίας.

Τον περιφερειάρχη συνόδευαν η αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, Δήμητρα Νάνου και ο πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Βασίλης Κόκκαλης.

Στο Δήμο Καλλιθέας τον εξοπλισμό παρέλαβαν οι αντιδήμαρχοι Β. Μπαρμπάκος, Κ. Ευσταθίου και ο Μ. Κωστάκης. Ο κ. Πατούλης παρατήρησε πως η Καλλιθέα, ένας από τους μεγάλους δήμους της Αττικής, ξεκινάει με εντατικούς ρυθμούς την αποκομιδή των βιοαποβλήτων. Συνεχάρη τον δήμαρχο για το έργο του, αλλά και τη διάθεσή να συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια της Περιφέρειας «να περιορίσουμε δραστικά τα ποσοστά του σύμμεικτου σκουπιδιού που φτάνει στη Φυλή» και «να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μία νέα πράσινη αρχή, προς όφελος του περιβάλλοντος και των παιδιών μας». Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δ. Κάρναβος ευχαρίστησε για τη δωρεά των οχημάτων που είναι ταυτόχρονα και πλυντήρια των συνοδευτικών καφέ κάδων και επισήμανε ότι πλέον η Καλλιθέα μπαίνει στην εποχή της ανακύκλωσης των οργανικών υπολειμμάτων των νοικοκυριών. Χαρακτήρισε σημαντική αυτή την εξέλιξη καθώς όπως είπε «τα οργανικά απορρίμματα, μιας που είναι και σήμερα παγκόσμια ημέρα της γης, θα επιστρέφουν πίσω στη γη από την οποία προέρχονται με τη μορφή κομπόστ».

Κατά την παράδοση του υλικού στο Π Φάληρο παρουσία και των αντιδημάρχων Α. Πανταζή, Γ. Ασημακόπουλου και Μ. Κουμεντάκου, ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον δήμαρχο Γ. Φωστηρόπουλο για τον αγώνα που δίνει στην προσπάθεια ανακύκλωσης. «Μαζί με τους δημάρχους της Αττικής συνεχίζουμε να δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και με συντονισμένη συνεργασία Περιφέρειας και δήμων εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή» τόνισε ο περιφερειάρχης. Ο κ. Φωστηρόπουλος από την πλευρά του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι δημότες θα έχουν ενεργή συμμετοχή στη νέα αυτή προσπάθεια, «χάρη στον εξοπλισμό, τα απορριμματοφόρα και τους καφέ κάδους που προσφέρει η Περιφέρεια. Συμμετέχουμε στη διαλογή των βιοαποβλήτων και γενικότερα στην ανακύκλωση. Φτιάχνουμε τη ζωή μας με συγκεκριμένες δράσεις και έργα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skoupidia, Recycle, Waste
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πράσινο φως» για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων

Αυτός είναι ο πρώτος περιφερειακός σχεδιασμός που εγκρίθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχεδιασμό του 2020. Ποιους άξονες περιλαμβάνει το σχέδιο.
parelasi-syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με παρελάσεις και άλλα δρώμενα οι δήμοι της Αττικής τιμούν την 25η Μαρτίου

Οι πόλεις ήδη έχουν σημαιοστολιστεί, τα Δημαρχεία παραμένουν φωτισμένα και τις βραδινές ώρες, ορίστηκαν από τους δημάρχους οι τελετάρχες και σήμερα, 25η Μαρτίου από το πρωί, ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα.
Apostolos Tzitzikostas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι το Παρατηρητήριο θα δώσει τη δυνατότητα αφενός να καταγράφεται η πραγματική εικόνα των περιβαλλοντικών αναγκών, αφετέρου να σχεδιάζονται δράσεις θωράκισης του φυσικού περιβάλλοντος.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντεκα κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση του Flyover

Στα άμεσα μέτρα που θα λάβει ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι η λήψη μέτρων εύρυθμης λειτουργίας και κίνησης των δικύκλων και ο τονισμός της οριζόντιας σήμανσης διαβάσεων, αρχικά γύρω από τα σχολεία και τους κεντρικούς οδικούς άξονες.