ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αρνητικά στον κορονοϊό και τα 177 δείγματα στο Κρανίδι  

Δεν βρέθηκαν δείγματα θετικά στον κορονοϊό, από όσους εξετάστηκαν ως δυνητικές επαφές των προσφύγων και μεταναστών που μένουν στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Αρνητικά είναι και τα 177 δείγματα που αφορούν δυνητικές επαφές των φιλοξενούμενων στη δομή προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι, μετά τα 150 κρούσματα στη δομή.

Χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν σπίτι, τονίζοντας ότι «αυτό είναι πολύ σημαντικό για να διαφυλάξουμε την υγεία των ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και αν υπάρχει οποιαδήποτε διασπορά να εξασφαλίσουμε ότι αυτή δεν θα είναι εκτεταμένη».

Υπενθυμίζεται ότι η δομή φιλοξενίας παραμένει σε καραντίνα, λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στο ξενοδοχείο. Αρχικά, θετική στον κορονοϊό βρέθηκε έγκυος, η οποία διαμένει σε ξενοδοχείο της περιοχής του Κρανιδίου, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η 28χρονη γυναίκα από τη Σομαλία, που βρίσκεται στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, προσήλθε στο νοσοκομείο του Ναυπλίου για άλλη αιτία, που δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορονοϊού, και υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για Covid-19.

Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, προέκυψε ότι είναι θετική στον κορονοϊό. Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιό της.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό από την ΓΓΠΠ από τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν στους 470 αλλοδαπούς διαμένοντες στην δομή 150 βρέθηκαν θετικοί. Στη συνέχεια έγινε η εξέταση και σε 177 δυνητικές επαφές τους, χωρίς όμως να βρεθεί κάποιος άνθρωπος θετικός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xardalias-politiki prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποίηση σε Ίο, Μύκονο και 6 νησιά για επιβολή νέων μέτρων

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τις τοπικές Αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τηρούν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού και σημείωσε ότι έρχονται πιο εντατικοί έλεγχοι.
Hardalias, Politiki Prostasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη επιτήρηση και συνεχή τεστ σε έξι "πορτοκαλί" περιοχές

Υποχρεωτικό self test και rapid test στους εργαζόμενους σε εστίαση που δεν έχουν εμβολιαστεί για τις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου ανακοίνωσε ο υφυπ. Προστασίας, κ. Ν. Χαρδαλιάς.