Φώτο: ΑΠΕ

Λ. Μενδώνη: Αποφασίστηκε η αποκοπή 2 ορόφων του ξενοδοχείου στην Ακρόπολη

Όπως έκανε γνωστό η υπ. Πολιτισμού, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα για την αποκοπή των δύο τελευταίων ορόφων του πολυόροφου ξενοδοχείου της οδού Φαλήρου.

Εξελίξεις προανήγγειλε στο θέμα του πολυόροφου ξενοδοχείου της οδού Φαλήρου, κάτω από την Ακρόπολη η Λίνα Μενδώνη.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έκανε γνωστό ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα για την αποκοπή των δύο τελευταίων ορόφων του πολυόροφου ξενοδοχείου της οδού Φαλήρου, κάτω από την Ακρόπολη.

Η κυρία Μενδώνη τόνισε ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από μία δύσκολη συνεδρίαση η οποία κράτησε έξι ώρες, μέχρι τελικά να επέλθει συμφωνία. Η υπουργός Πολιτισμού παραδέχτηκε ότι είναι πιθανόν ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αποζημίωση η οποία όμως είναι σαφώς μικρότερη από την αξία του μνημείου.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είχαν προκληθεί αντιδράσεις, καθώς οι δύο τελευταίοι όροφοί του έκρυβαν ουσιαστικά από κάποια σημεία την θέα στην Ακρόπολη, γεγονός που είχε σχολιαστεί αρνητικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Οι κάτοικοι «υπογράφουν» την αξιοποίηση των Νεωρίων

Οι πολίτες καλούνται ηλεκτρονικά να καταθέσουν τις προτάσεις τους, αλλά και να αξιολογήσουν τα Νεώρια σε σχέση με άλλα μνημεία της πόλης, όπως ο Φάρος, η Δημοτική Αγορά, το Γιαλί Τζαμί, τα Ενετικά Τείχη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η οικία Παλαμά περνά στο υπουργείο Πολιτισμού

Θα εξετάσει την Πέμπτη σε συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων. Στόχος η οικία Παλαμά «να αποκατασταθεί και να μετατραπεί από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ σε χώρο μελέτης και σπουδής της νεότερης ελληνικής λογοτεχνίας».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβολή εκδηλώσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα οριστεί νέα ημερομηνία για την πραγματοποίησή τους. Οι προκρατήσεις που έχουν γίνει μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού digitalculture.gov.gr θα ισχύσουν και για τις νέες ημερομηνίες, όταν οριστούν.