Φώτο: ΑΠΕ

Έκτακτο επίδομα σε οικογένειες που λαμβάνουν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Η υφυπουργός Εργασίας ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο στήριξης της οικογένειας που λαμβάνει το Ελάχιστα Εγγυημένο Εισόδημα θα δοθεί μέχρι τέλος Μαΐου ένα έκτακτο επίδομα για τα ανήλικα παιδιά ύψους μέχρι 300 ευρώ.

Σε περισσότερες από 200.000 συμπολίτες με ανήλικα παιδιά που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αναμένεται να καταβληθεί μέχρι το τέλος Μαΐου το έκτακτο επίδομα που θα φτάνει μέχρι τα 300 ευρώ συνολικά.Όπως ανέφερε επίσης η υφυπουργός Εργασίας, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που δήλωσαν την γέννηση θα δοθούν και τα πρώτα 1.000 ευρώ για όσες γυναίκες γέννησαν τον Απρίλιο.

Με δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, διευκρίνισε πως το επίδομα για κάθε οικογένεια που το δικαιούται είναι 100 ευρώ για το πρώτο παιδί, ενώ για υπόλοιπα παιδιά είναι 50 ευρώ, με το ανώτατο όριο να φτάνει στο ύψος των 300 ευρώ.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας η καταβολή του έκτακτου επιδόματος θα γίνει εφάπαξ με την ενίσχυση να είναι  αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν θα συμψηφίζονται. Θα αφορά 212.000 οικογένειες και όπως σημείωσε η κα. Μιχαηλίδου το επίδομα αυτό θα δοθεί και σε μονογονεϊκές οικογένειες

Για την καταβολή του επιδόματος γέννας, η υφυπουργός Εργασίας δήλωσε πως όσες γυναίκες γέννησαν τον Απρίλιο θα λάβουν τα πρώτα 1.000 ευρώ την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που δήλωσαν την γέννηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρατείνεται η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του επιδόματος στέγασης

Για ένα μήνα παρατείνονται οι εγκριτικές αποφάσεις για το επίδομα στέγασης και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που έληγαν τον Απρίλιο και για δυο μήνες παρατάθηκαν όσα έληγαν τον Μάιο.