ΓΔ: 1445.61 -0.21% Τζίρος: 43.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:28:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Από τις 4 Μαΐου ξεκινάει η σταδιακή επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα

Την σταδιακή επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα θα ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα που σημείωσε πως θα συνεχιστεί η χρήση sms για τις μετακινήσεις τουλάχιστον μέχρι τις 4 Μαΐου.

Από τις 4-5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς την χρήση sms ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που δήλωσε πως ο πρωθυπουργούς θα ανακοινώσει αύριο το σχέδιο της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό να διατηρηθούν οι περιορισμοί για τις μετακινήσεις εκτός νομού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως θα ισχύσουν μέχρι τις 4 Μαΐου οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, όπως και η συνάθροιση περισσοτέρων των 10 ατόμων, ενόψει και του τριημέρου της Πρωτομαγιάς.

Παράλληλα για τα σχολεία, ανέφερε πως στόχος είναι να ανοίξουν σταδιακά όλες οι σχολικές βαθμίδες και στη συνέχεια θα αξιολογείται η πορεία του ανοίγματος της κάθε βαθμίδας. Σε ότι αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου διευκρίνισε ότι θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου χωρίς τον περιορισμό που υπάρχει για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ με βάσει τα τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Επεσήμανε τέλος ότι σε δεύτερη φάση θα μεταβούμε και σε άνοιγμα των εκκλησιών ενώ υπάρχει πρόγραμμα από την  γ.γ αθλητισμού για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

nosokomeio, meth, koronoios, ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλύτερες αμοιβές και προσλήψεις ζητούν οι γιατροί του ΕΣΥ

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ξεκαθαρίζει επίσης ότι είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε συζήτηση για περαιτέρω ενασχόλησή των γιατρών, προκειμένου να συμπληρώσουν τον μισθό τους. Ελλείψεις ειδικευόμενων γιατρών στα νοσοκομεία.
Oikonomou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονόμου: Τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε στην επίταξη ιδιωτών γιατρών

«Υπάρχει ανάγκη από πνευμονολόγους, από παθολόγους, από γενικούς γιατρούς. Ό, τι χρειάζεται για να ενισχύσουμε του ΕΣΥ θα το κάνουμε χωρίς να υπολογίσουμε το οποιοδήποτε κόστος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.