Φώτο: ΑΠΕ

Από τις 4 Μαΐου ξεκινάει η σταδιακή επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα

Την σταδιακή επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα θα ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα που σημείωσε πως θα συνεχιστεί η χρήση sms για τις μετακινήσεις τουλάχιστον μέχρι τις 4 Μαΐου.

Από τις 4-5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς την χρήση sms ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που δήλωσε πως ο πρωθυπουργούς θα ανακοινώσει αύριο το σχέδιο της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό να διατηρηθούν οι περιορισμοί για τις μετακινήσεις εκτός νομού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως θα ισχύσουν μέχρι τις 4 Μαΐου οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, όπως και η συνάθροιση περισσοτέρων των 10 ατόμων, ενόψει και του τριημέρου της Πρωτομαγιάς.

Παράλληλα για τα σχολεία, ανέφερε πως στόχος είναι να ανοίξουν σταδιακά όλες οι σχολικές βαθμίδες και στη συνέχεια θα αξιολογείται η πορεία του ανοίγματος της κάθε βαθμίδας. Σε ότι αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου διευκρίνισε ότι θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου χωρίς τον περιορισμό που υπάρχει για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ με βάσει τα τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Επεσήμανε τέλος ότι σε δεύτερη φάση θα μεταβούμε και σε άνοιγμα των εκκλησιών ενώ υπάρχει πρόγραμμα από την  γ.γ αθλητισμού για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ελλάδα ξεπέρασε τις προβλέψεις αναφέρουν οι New York Times

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα η Ελλάδα κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα ενώ ο κορονοϊός εξαπλωνόταν στην Ευρώπη και το άλλοτε «προβληματικό παιδί της ΕΕ» ανυπομονεί τώρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας της.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 170 τα νέα κρούσματα, 7 θάνατοι και αύξηση των διασωληνωμένων

Στους 78 οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 240 τα νέα κρούσματα και 4 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Στους 65 οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.