Φώτο: ΑΠΕ

Ο ΑΔΜΗΕ στηρίζει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία

Στη δωρεά 200.000 ενισχυμένων μασκών προστασίας προχώρησε ο ΑΔΜΗΕ, με τη δωρεά να έχει παραδοθεί ήδη στο υπουργείο Υγείας.

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στηρίζει τους ιατρούς και νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων με δωρεά 200.000 ενισχυμένων μασκών προστασίας. Οι μάσκες Ν95 (τύπου FFP2) μεταφέρθηκαν από την Κίνα με ειδική πτήση της Aegean Airlines και παραδόθηκαν στο υπουργείο Υγείας το Σάββατο 25 Απριλίου 2020.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται σε συνέχεια της δωρεάς ιατρικού εξοπλισμού ύψους 370.000 ευρώ σε τέσσερα νοσοκομεία αναφοράς από τον ΑΔΜΗΕ και της δωρεάς 500.000 μασκών από τον στρατηγικό εταίρο State Grid Corporation of China. Παράλληλα, ο Διαχειριστής δρομολογεί πρόσθετες ενέργειες στήριξης της τιτάνιας προσπάθειας του Εθνικού Συστήματος Υγείας ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε σχετικά: «Θέλω να συγχαρώ τον ΑΔΜΗΕ γι’ αυτή του την κίνηση. Οι εταιρείες του κλάδου ενέργειας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων σε αυτή τη δυσκολία συγκυρία, όχι μόνο διασφαλίζοντας την αδιάλειπτη παροχή ρεύματος, φυσικού αερίου και καυσίμων, αλλά επιδεικνύοντας και υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Οι δωρεές τους ενισχύουν το ΕΣΥ και αποτελούν πολύτιμη προίκα για το μέλλον». 

Ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Ο ΑΔΜΗΕ στηρίζει από την πρώτη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στηρίζει τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό, ιδιαίτερα αυτούς που βρίσκονται μέσα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μάνο Μανουσάκη».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε: «Ο ΑΔΜΗΕ στέκεται στο πλευρό των ιατρών και νοσηλευτών του Εθνικού Συστήματος Υγείας που δίνουν τη μάχη της πρώτης γραμμής. Θα στηρίξουμε τα δημόσια νοσοκομεία μέχρι το τέλος αυτής της δοκιμασίας που όλοι ευχόμαστε να λήξει το συντομότερο δυνατό».     

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιο είναι το σχέδιο αύξησης των κλινών ΜΕΘ

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες προστέθηκαν 10 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και 4 στο ΝΙΜΤΣ και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν προστεθεί επιπλέον 24 κλίνες ΜΕΘ στο «Ασκληπιείο», στο «Αττικόν» και σε άλλα νοσοκομεία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωπαϊκά κονδύλια 35 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού

Το ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που θα προσληφθεί θα καλύψει ανάγκες σε ειδικές κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον Δεκέμβριο οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα

Ο προγραμματισμός παραλαβής των δόσεων είναι ο Δεκέμβριος όπου και θα ξεκινήσουμε να παραλαμβάνουμε δόσεις εμβολίων, ανέφερε κατά την ενημέρωση για τον covid-19 ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Υπενθυμίζεται πως μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η εμβολιαστική περίοδος για τη γρίπη ξεκινά στα μέσα Οκτωβρίου και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου από τα τέλη Σεπτέμβρη όπως γίνεται κάθε χρόνο.