ΓΔ: 2104.74 0.67% Τζίρος: 178.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Φώτο: Shutterstock

Σύλληψη 28χρονου στο «Ελ. Βενιζέλος» με 18,8 κιλά υδροπονικής κάνναβης

Οι αρχές συνέλαβαν 28χρονο αλλοδαπό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με 18,8 κιλά υδροπονικής κάνναβης (skunk), μέλος διεθνικής σπείρας που επιχείρησε να εισάγει τα ναρκωτικά στην Ελλάδα.

Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού, μέλους διεθνικής εγκληματικής ομάδας που επιχείρησε να εισάγει στη χώρα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) μέσω της αεροπορικής οδού, προχώρησαν οι αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Οκτωβρίου 2025 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια και έπειτα από ανάλυση στοιχείων και δημιουργία προφίλ (profiling), πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση του κατηγορούμενου.

Ο 28χρονος, προερχόμενος από χώρα του εξωτερικού, εντοπίστηκε στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αερολιμένα. Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του 36 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), συνολικού μικτού βάρους 18 κιλών και 800 γραμμαρίων, οι οποίες ήταν κρυμμένες εντός της αποσκευής του.

Επιπλέον, κατασχέθηκε μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλληνας αστυνομικός όχημα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύκλωμα εικονικής συνταγογράφησης ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ με 435.000 ευρώ

Η Αστυνομία εξάρθρωσε εγκληματική ομάδα γιατρών και φαρμακοποιού που εξέδιδε και εκτελούσε χιλιάδες ψευδείς συνταγές, αποκομίζοντας παράνομο όφελος και προκαλώντας ζημία άνω των 435.000€ στον ΕΟΠΥΥ.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιγάλεω: Συνελήφθη 25χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη στο Αιγάλεω 25χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν 139,4 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά, κινητά και χρήματα, ενώ η έρευνα στην οικία του αποκάλυψε συσκευασίες cannabis.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Αυστηρότερο πλαίσιο για παράνομη οπλοκατοχή και εγκληματικότητα

Αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο για την παράνομη οπλοκατοχή, με κακουργηματικές ποινές, αυξημένες συλλήψεις και νέο σχέδιο αστυνόμευσης, όπως ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την Κρήτη.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Μεγάλη εγκληματική οργάνωση πίσω από την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ ως «μεγάλη εγκληματική οργάνωση» και προανήγγειλε νέες αποκαλύψεις, ενώ αναφέρθηκε και σε κοινωνικά θέματα όπως η είσοδος ανηλίκων σε κέντρα διασκέδασης.