ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:06:47
Έλληνας αστυνομικός πλάτη
Φώτo: Έλληνας αστυνομικός άνδρας. Credit: Shutterstock.

Πυροβολισμοί από δύο όπλα στον 39χρονο στα Βορίζια, δίωξη σε 5 άτομα

Ο 39χρονος που σκοτώθηκε στα Βορίζια έφερε τουλάχιστον τέσσερα τραύματα από δύο διαφορετικά όπλα. Η 56χρονη πέθανε από διαμπερές τραύμα και όχι έμφραγμα. Πέντε άτομα κατηγορούνται για την αιματηρή συμπλοκή.

Τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμούς, από όπλα δύο διαφορετικών διαμετρημάτων, δέχθηκε ο 39χρονος άνδρας που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του αιματηρού περιστατικού στα Βορίζια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η νεκροψία-νεκροτομή κατέδειξε τραύματα στο αριστερό πόδι, διαμπερές τραύμα στον αριστερό ώμο, τραύμα στην αριστερή θωρακική χώρα και τραύμα στον κόκκυγα.

Η ιατροδικαστική εξέταση στη 56χρονη γυναίκα, που επίσης έχασε τη ζωή της στο ίδιο περιστατικό, έδειξε πως ο θάνατός της προήλθε από διαμπερές τραύμα βολίδας, με είσοδο από τον αριστερό ώμο και έξοδο δεξιά της κοιλιακής χώρας. Το αρχικό σενάριο περί εμφράγματος διαψεύστηκε.

Η αστυνομία διαβίβασε σήμερα στον εισαγγελέα τη δικογραφία για το περιστατικό, στην οποία περιλαμβάνονται ως κατηγορούμενοι πέντε άτομα. Πρόκειται για δύο τραυματίες που νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο ΠΑΓΝΗ και τρεις ακόμη μέλη της ίδιας οικογένειας.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, και οι πέντε ταυτοποιήθηκαν ως εμπλεκόμενοι στην ανταλλαγή πυροβολισμών, βάσει μαρτυριών και άλλου προανακριτικού υλικού που έχει συλλεχθεί από τις αρχές.

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, τόνισε πως θεωρείται βέβαιο ότι εμπλέκονται και άλλα άτομα από τις δύο οικογένειες. Ωστόσο, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες μέχρι τώρα, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, τόσο στο χωριό όσο και σε άλλα σημεία της περιοχής που ενδέχεται να χρησιμοποιούνται ως κρυψώνες.

Με βάση τη δικογραφία, ο εισαγγελέας έχει ήδη ασκήσει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο τραυματίες και τους τρεις αναζητούμενους, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Οι δύο τραυματίες έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν. Η δίωξη παραμένει γενική, ενώ η έρευνα συνεχίζεται ώστε να διευκρινιστεί ο ακριβής ρόλος του καθενός στην υπόθεση.

Διερεύνηση για την έκρηξη και μέτρα στήριξης της κοινότητας

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για την έκρηξη σε υπό κατασκευή οικία, που αποτέλεσε την αφορμή για τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν. Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία που να συνδέουν την έκρηξη με κάποια από τις δύο οικογένειες, ενώ οι δράστες παραμένουν άγνωστοι. Ο χώρος εξετάστηκε σχολαστικά και τα ευρήματα έχουν σταλεί για ανάλυση από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Η κηδεία του 39χρονου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι, ενώ η σορός του αναμένεται απόψε στο χωριό. Ισχυρή παραμένει η αστυνομική παρουσία στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο και μεθαύριο, Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Νοεμβρίου, τα σχολεία σε Ζαρό και Βορίζια θα παραμείνουν κλειστά. Με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, ειδική ομάδα παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών θα βρεθεί αύριο στην περιοχή για τη στήριξη της σχολικής κοινότητας και των μαθητών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χειροπέδες σε άνδρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 76χρονου για εμπρησμό από αμέλεια στο Αμόνι Κορινθίας

Συνελήφθη 76χρονος στο Αμόνι Σοφικού Κορινθίας για πυρκαγιά από αμέλεια, όταν προκάλεσε φωτιά λόγω παράνομης ηλεκτρολογικής επέκτασης στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μετά από προανάκριση.
Χειροπέδες σε άνδρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωάννινα: Συνελήφθη Βρετανός καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα

Ένας 60χρονος Βρετανός συνελήφθη στα Ιωάννινα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ισπανικές αρχές για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στα Χανιά για ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Στα Χανιά συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 30 και 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών και οπλισμού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα, μαχαίρι και ζυγαριά, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό τους.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτολεμαΐδα: Λύθηκε υπόθεση διαδικτυακού εκβιασμού και απάτης κατά 41χρονου

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης και απάτης εις βάρος 41χρονου, που πλήρωσε συνολικά 4.770 ευρώ σε γυναίκα μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, μετά από απειλές για δημοσιοποίηση προσωπικών συνομιλιών τους.
Χειροπέδες σε άνδρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 21χρονος για οδήγηση με 210 χλμ./ώρα στην Αθηνών–Λαμίας

Αστυνομικοί συνέλαβαν 21χρονο στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στην Κηφισιά, να οδηγεί με 210 χλμ/ώρα, 110 χλμ πάνω από το όριο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.