Δύο περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στη Βέροια εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βέροιας, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση των αρχών.
Μετά από αναλυτική έρευνα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανδρών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Οι δράστες, με τη βοήθεια συνεργού που προσποιήθηκε τον λογιστή, επικοινώνησαν τηλεφωνικά την ίδια ημέρα με δύο ηλικιωμένους.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο συνεργός ισχυρίστηκε ότι απαιτείται καταγραφή των κοσμημάτων και χρημάτων που διατηρούσαν στο σπίτι, προκειμένου να λάβουν κρατικό επίδομα. Με τη μέθοδο αυτή, κατάφεραν να αποσπάσουν κοσμήματα συνολικής αξίας 16.000 ευρώ και μετρητά ύψους 450 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων συνεργών των τριών ανδρών, αλλά και για τη διερεύνηση ενδεχόμενης συμμετοχής τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.