ΓΔ: 2298.84 1.38% Τζίρος: 189.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
Φώτο: Shutterstock

Αδιάκοπες έρευνες για τα Βορίζια – Χωριστά κρατούνται οι κατηγορούμενοι

Οι έρευνες της αστυνομίας για το ένοπλο επεισόδιο στα Βορίζια επικεντρώνονται στον εντοπισμό του οπλισμού και στον ρόλο κάθε εμπλεκόμενου. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, υπάρχουν και άτομα που βοήθησαν στη διαφυγή ή έκρυψαν στοιχεία.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στο ένοπλο επεισόδιο στα Βορίζια, το περασμένο Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2025. Οι αρχές έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους σε κατ' οίκον έρευνες, αλλά και σε άλλες στοχευμένες επιχειρήσεις, με τη συμμετοχή τόσο της τοπικής ΕΛΑΣ όσο και ειδικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή από τις πρώτες ώρες μετά το περιστατικό.

Όπως επισημαίνει η αστυνομία, κρίσιμο ζήτημα αποτελεί ο προσδιορισμός των ρόλων που διαδραμάτισαν οι εμπλεκόμενοι στο αιματηρό συμβάν, όπου έχασαν τη ζωή τους ένας 39χρονος άνδρας και μία 56χρονη γυναίκα, μέλη οικογενειών με μεταξύ τους διαφορές. Μέχρι στιγμής, παρά τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί, δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως ο ρόλος κάθε εμπλεκομένου, εκτός από το γεγονός ότι η 56χρονη δέχθηκε τον θανατηφόρο πυροβολισμό από ένα καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στο επεισόδιο.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου ανέφερε πως «είναι σίγουρο ότι υπάρχουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι», υπογραμμίζοντας ότι πέρα από τη συμμετοχή στο ένοπλο συμβάν, υπάρχουν άτομα που φέρονται να μετέφεραν τραυματίες, να έκρυψαν τα όπλα ή ακόμα και να βοήθησαν στη διαφυγή εμπλεκομένων.

Παράλληλα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες για την έκρηξη με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που σημειώθηκε στο σπίτι μέλους της μίας οικογένειας στα Βορίζια. Η έκρηξη, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε κατοικία υπό ανακαίνιση, σημειώθηκε λίγες ώρες πριν το αιματηρό επεισόδιο και, σύμφωνα με μαρτυρίες, αποτέλεσε την αφορμή για τη συμπλοκή που ακολούθησε.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αναμένονται σύντομα εξελίξεις τόσο για το ένοπλο επεισόδιο όσο και για την υπόθεση της έκρηξης. Σε ό,τι αφορά τους κατηγορούμενους, δύο άτομα ηλικίας 25 και 30 ετών, που νοσηλεύονταν στο ΠΑΓΝΗ και μετά την απολογία τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, έλαβαν εξιτήριο και μεταφέρθηκαν εκτός Κρήτης, τοποθετούμενοι σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Νεκρός και τραυματίες από κατάρρευση στοάς σε ανθρακωρυχείο

Ένας νεκρός και 11 τραυματίες είναι ο απολογισμός κατάρρευσης στοάς σε ανθρακωρυχείο της Eastern Coalfields στη Δυτική Βεγγάλη. Το δυστύχημα αποδίδεται σε ξαφνική αλλαγή πίεσης, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή ο 58χρονος που πυροβόλησε με ούζι σε μπαρ Καλλιθέας

Στη φυλακή οδηγείται ο 58χρονος που άνοιξε πυρ με Ούζι σε μπαρ της Καλλιθέας, τραυματίζοντας τη σύζυγο του ιδιοκτήτη. Αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες και υποστήριξε ότι έδρασε υπό την επήρεια αλκοόλ χωρίς πρόθεση ανθρωποκτονίας.
Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 36χρονης για εμπρησμό σε σούπερ μάρκετ στα Πατήσια

Μία 36χρονη συνελήφθη για εμπρησμό σε σούπερ μάρκετ στα Πατήσια, αφού ταυτοποιήθηκε από ειδική ομάδα της αστυνομίας. Η φωτιά εκδηλώθηκε τη νύχτα της 12ης Μαΐου, προκαλώντας φθορές στο κατάστημα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

54χρονη συνελήφθη στην Κέρκυρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Συνελήφθη 54χρονη σε προάστιο της Κέρκυρας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή βία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, αφού τραυμάτισε με μαχαίρι τον 57χρονο σύντροφό της. Κατασχέθηκε το μαχαίρι.
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εξι άτομα ταυτοποιήθηκαν για ληστείες άνω των 117.000€

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις ληστείες και μία διακεκριμένη κλοπή στη Θεσσαλονίκη, με λεία άνω των 117.000 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα και λίρες. Ταυτοποιήθηκαν έξι άτομα, ενώ οι υποθέσεις έγιναν από Μάιο 2023 έως Φεβρουάριο 2024.