ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τέλος στην αναμονή για τα διπλώματα με την ψηφιακή άδεια οδήγησης

Με τον τρόπο αυτό, οι νέοι οδηγοί θα μπορούν άμεσα να οδηγήσουν στην ελληνική επικράτεια χωρίς μεσοδιάστημα αναμονής, με την προσωρινή άδεια να έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών.

Με στόχο να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών θα εκδίδεται μέσω του gov.gr ψηφιακά, προσωρινή άδεια οδήγησης με ισχύ για τέσσερις μήνες που δίνει τέλος στη μεγάλη αναμονή για παραλαβή των διπλωμάτων οδήγησης σε όσους έχουν καταφέρει να περάσουν τις εξετάσεις.

Η ψηφιοποίηση της προσωρινής άδειας, είναι το πρώτο έργο που υλοποιείται, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Συμφωνίας, μεταξύ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Στόχος είναι να διευκολυνθεί ουσιαστικά η καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών, αλλά και να επιταχυνθεί σημαντικά το έργο των αρμοδίων αρχών με την απομείωση διοικητικών βαρών και την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών υστερήσεων», όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Υποδομών & Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνηση.

Οι επιτυχόντες οδηγοί, εισερχόμενοι στην κατηγορία "Πολίτες και Καθημερινότητα" και ακολούθως στην υποκατηγορία "Μετακινήσεις" του gov.gr, θα ταυτοποιούνται με τους κωδικούς Taxisnet και θα παραλαμβάνουν το ψηφιακό αρχείο (pdf) με την προσωρινή άδεια οδήγησης από την πλατφόρμα drivers.services.gov.gr.

Σε ενδεχόμενο έλεγχο η εγκυρότητα της προσωρινής άδειας θα βεβαιώνεται, είτε μέσω υπερσυνδέσμου (link) είτε μέσω QR code είτε μέσω κωδικού, που θα φέρει το έγγραφο. Επισημαίνεται ότι όποιος καταλαμβάνεται να κατέχει πλαστή ή παραποιημένη προσωρινή άδεια οδήγησης ή να κάνει χρήση αυτής τιμωρείται με τις ποινές του άρθρου 216 του Ποινικού Κώδικα.

«Με την ψηφιοποίηση της προσωρινής άδειας οδήγησης γίνεται η αρχή για να μετασχηματίσουμε πλήρως την εμπειρία των πολιτών σε μια ακόμα συνδιαλλαγή τους με το Δημόσιο. Την ίδια στιγμή εξοικονομούνται πόροι και εργατοώρες για το ίδιο το Δημόσιο, ενώ παράλληλα επενδύουμε και στην καθιέρωση διαδικασιών διαφάνειας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε οχήματα στην Αττική

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων, σε συνεργασία με Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής σε περιοχές της Αττικής.
Troxaia-prostima
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 900 τροχαίες παραβάσεις βεβαιώθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία

Συγκεκριμένα, από το πρωί του Σαββάτου έως σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκαν 2.800 έλεγχοι οχημάτων σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική και βεβαιώθηκαν 974 παραβάσεις.
europa 2 celestyal crystal thessaloniki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Θεσσαλονίκη αποκτά 234 νέες θέσεις στάθμευσης στον ΟΛΘ

Ο ΟΛΘ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και άμεσα κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης. Οι νέες θέσεις θα παραδοθούν σταδιακά, οι πρώτες 84 μέχρι τα τέλη Απριλίου και οι υπόλοιπες μέχρι τα τέλη Μαΐου.